Българското предложение за юбилейните 90-и награди Оскар за чуждоезичен филм

...
Българското предложение за юбилейните 90-и награди Оскар за чуждоезичен филм
Коментари Харесай

"Слава" е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм

Българското предложение за юбилейните 90-и награди " Оскар " за чуждоезичен филм ще бъде лентата " Слава ". Това реши седемчленна комисия с ръководител проф. Александър Грозев, оповестиха от Националния кино център.

Общо 10 продукции се бориха за номинацията, като след " Слава " се подреди " Безбог ". Сценаристи и режисьори на българското предложение за " Оскар " за чуждоезичен филм са Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Оператор е Крум Родригес.

Актьорският състав във кино лентата се състои от Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, Георги Стаменов, Иван Савов, Христофор Недков и други

В " Слава " се споделя за кантонер, който открива милиони на релсите и ги предава в полицията. Държавата го възнаграждава с нов часовник, който обаче се оказва подправен. Пресаташето на Министерството на превоза изгубва остарелия му часовник модел " Слава ", който е фамилна светиня, и кантонерът се впуска в обезверена борба да си върне остарялата " Слава " и достолепието си.

Тази година Теодор Ушев беше номиниран за " Оскар " за анимацията си " Сляпата Вайша " по едноименния роман на Георги Господинов. Той обаче не съумя да завоюва скъпата премия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР