Българското правосъдие се срива пред очите ни. Днес във ВСС

...
Българското правосъдие се срива пред очите ни. Днес във ВСС
Коментари Харесай

Христо Иванов: Българското правосъдие се срива пред очите ни

Българското правораздаване се срутва пред очите ни. Днес във Висш съдебен съвет се чака да бъде следващият опит за премахване на Иван Гешев от същите хора, които го избраха и ние доста добре разбираме, че това нещо би трябвало да се случи, само че добре знаем, че неговото премахване от същите хора, които го инсталираха, няма да донесе чувство за баланс и правдивост.


Това съобщи Христо Иванов от ПГ на ПП-ДБ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Необходима е доста сериозна реорганизация, въз основата на която стъпва нашето правораздаване “, сподели Иванов и добави, че това стартира с конституционните промени, които се надява да прегледат, след което ще би трябвало да се попълни реконструирания Висш съдебен съвет, само че би трябвало да се случи по метод, по който има късмет да убеди обществото, че дава нов късмет.

Той е безапелационен, че не може да се продължи все едно всичко си е както преди. „ Станахме очевидци на попълването на конституционната комисия. Не стана добре. Една ПГ сподели, че подхожда по този въпрос на подбив, друга се отхвърля от това, че с нейното безучастие стана този избор. Колегите от ГЕРБ не знам дали си показват конструирането на болшинствата в този парламент. Това ли е битката със себе си, за която другояче доста подходящо говорите “, сподели още Иванов.

Той акцентира, че този развой е доста нежен и би трябвало да се подхожда деликатно към него, както и че може би не са били задоволително диалогични, по тази причина предложи да си дадат няколко дни, в които да се успокоят и другата седмица да бъде извършен още един кръг съвещания, с цел да може комисията да си свърши работата безапелационно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР