Българското правителство няма План Б в случай, че до края

...
Българското правителство няма План Б в случай, че до края
Коментари Харесай

България няма План Б, ако остане извън Шенген

Българското държавно управление няма План Б при положение, че до края на годината не бъде взето решение за присъединението на България към Шенгенското пространство.

Това съобщи министър председателят Николай Денков пред български публицисти в Европейския парламент в Страсбург. Той пристигна, с цел да произнесе пред евродепутатите тирада в границите на дебата „ Това е Европа “.

„ В момента нямаме подобен проект. В момента работим доста интензивно, с цел да бъде взето през декември решението за влизането ни. Много старания бяха положени от всички членове на кабинет. Видяхте напъните, подхванати от мене и от вицепремиера Мария Габриел “, сподели Денков след срещата си с ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола.

Той добави, че е имало и доста старания, които не са били забележими. Това са дипломатически старания, където демонстрираме доста ясно какви са изгодите освен за България, само че и за цяла Европа, за Европейски Съюз и даже за Австрия. И по тази причина целият фокус е върху това.

„ Повярвайте ми, на Европейския съвет (през декември в Брюксел – б.р.) ще бъде доста корав по този въпрос. Мога доста ясно да обясня какви ще бъдат негативните резултати, в случай че приемането не се случи. Но на първо място работим то да се случи “, увери министър-председателят.

И затова той не желае да отклонява фокуса от подготовката за срещата на върха на Европейски Съюз.

Нидерландия и Австрия са двете страни, които стопират България по пътя към Шенген. Днес в Нидерландия се организират предварителни избори. Прогнозите обаче не са удобни за смяна на позицията на страната.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР