Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не

...
Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не
Коментари Харесай

Кирил Петков за износа на оръжия към Украйна: Не знам какви са тези документи

" Българското държавно управление извършва тъкмо решението на Народното събрание и не е имало пряк импорт, по никакъв метод, на оръжия от България към Украйна. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков.

„ Не знам какви са тези документи. Имаме износ към наши обичайни сътрудници - страни в Европейския съюз. Но подобен пряк трансфер България - Украйна - няма”, безапелационен е той.

Темата за доставката на оръжия за Украйна още веднъж се нажежи, откакто министър председателят разгласи пред изданието The Guardian:

„ Страх ме е, че страната ще стане по-мека в позицията си против войната и, че част от износа ни за Полша ще намалее фрапантно “.

В решението на Народното събрание категорично е вписано, че страната ни прави само ремонтна активност на украинска военна техника, само че не дава такава.

Страната ни продължава продажбата на оръжия за други страни, в това число Европейски Съюз и НАТО, като вицепремиерът Нинова нееднократно към този момент е уточнявала, че след покупко-продажбите страната ни не знае и не дава отговор за това къде отиват и защо са употребени оръжията.
Още по тематиката:
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР