Българското правителство има срок зо 13 септември да изпрати своите

...
Българското правителство има срок зо 13 септември да изпрати своите
Коментари Харесай

До 13-ти септември властта в България трябва да се разбере с Царя за имотите!

Българското държавно управление има период зо 13 септември да изпрати своите възражения или да потърси съглашение със Симеон Сакскобургготски по два от въпросите с царските парцели, за които някогашният цар заведе каузи в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург. По третата му тъжба - за собствеността на двореца "Кричим ", съдът намира, че тя е неприемлива.

Това се разбра от решения на Европейски съд по правата на човека, оповестени през днешния ден в уеб страницата на институцията. Първата тъжба на Сакскобургготски и сестра му княгиня Мария Луиза е за признатия от 41-вото национално заседание мораториум върху царските парцели до приемането на специфичен закон. Такъв обаче досега нито е писан, нито одобряван.

Втората тъжба визира оповестяването за държавни на два парцела - "Ситняково " и "Саръгьол ".

Комуникирането от Европейски съд по правата на човека на двете тъжби, т.е. настояването на мнение от държавното управление и посочването на период, значи, че съдът приема за възможни двете тъжби и ще ги преглежда всъщност. А съгласно статистиката над 80 % от случаите, в които съдът е изискал мнение от съответната страна, делата завършват сполучливо за жалбодателите, разяснява юрист Михаил Екимджиев, който води делата в Страсбург, представен от "Дневник ".

Европейски съд по правата на човека отхвърля като неприемлива жалбата за Кричим и не приема вписването като наследници на царски братовчеди - тъй като те не са били въвеждани във притежание на двореца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР