Българското правителство бе свалено с вот на недоверие в парламента,

...
Българското правителство бе свалено с вот на недоверие в парламента,
Коментари Харесай

Гардиън: Провалът на правителството в София поставя под въпрос газа за зимата в България

Българското държавно управление бе свалено с избор на съмнение в Народното събрание, а това хвърли страната в политически разтърсвания на фона на войната в Украйна и възходяща инфлация. Това написа в собствен разбор английският в. "Гардиън ".
Опозиционните депутати смъкнаха държавното управление на министър-председателя Кирил Петков, което пое властта преди шест месеца, със 123 "за " против 116 "против ", откакто ръководещата коалиция загуби болшинството си поради разногласията за бюджетните разноски и за това дали България би трябвало да вдигне ветото върху присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз.
Петков, 42-годишен ученик на Харвард, който се ангажира да се бори с корупцията, зае мощна проевропейска и пронатовска позиция - извънредно държание за страна с обичайно приятелско отношение към Москва.
Сега България се изправя пред четвъртите подред парламентарни избори от април 2021 година Политическата неустановеност може също да попречи на напъните на България да обезпечи сигурни доставки на природен газ. Москва прекъсна доставките на газ за страната откакто София отхвърли да заплаща за него в рубли.
Петков отхвърли каквито и да е съдружни договаряния с опозиционните партии в залата, само че ще търси други разновидности за отбягване на предварителни избори, добавя изданието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР