Българското посолство в Киев възобнови дейността си от 12 септември.

...
Българското посолство в Киев възобнови дейността си от 12 септември.
Коментари Харесай

Българското посолство в Киев възобнови дейността си

Българското посолство в Киев възобнови активността си от 12 септември. Това оповестява българското външно министерство, представено Укринформ.

Министерството дефинира стъпката като " следващ знак за мощната българска поддръжка за Украйна ".

" Нашата страна, която продължава да оказва всякаква допустима помощ на Украйна, в това число на нейните жители, разселени от войната, изрично осъжда съветската военна експанзия и поддържа независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници, в това число териториалните води ", се споделя в изказването.

Според информацията посолството ще бъде ръководено от шарже д`афер, като в него ще работят стеснен брой чиновници. Част от консулските услуги ще бъдат обновени от понижен екип. Пълният набор на тези услуги ще бъде възложен в цялостен размер след цялостното възобновяване на информационните канали с България, оповестиха от външното министерство.

Както заяви Укринформ, при започване на юни президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че 50 посолства са възобновили пълноценната си активност в столицата на Украйна. Лидерът означи, че акредитивните писма на задграничните посланици към този момент ще се одобряват в катедралата " Света София " в Киев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР