Българското първенство е в челото по текучество на футболистите в

...
Българското първенство е в челото по текучество на футболистите в
Коментари Харесай

Българският футбол е в челото по текучество на играчите в Европа

Българското състезание е в челото по текучество на футболистите в Европа, сочат данните от разбор на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory).

Първа лига дели с Турция петото място по най-кратък престой на играчите в съответния клуб, записани в съставите за сегашния сезон. Средно един футболист остава в клуба си в България към година и три месеца.

Най-голямо е текучеството в Румъния (1.11 година приблизително на играч). След това се подреждат Кипър (1.17), Сърбия (1.20) и Гърция (1.24). Най-голяма непоклатимост по този индикатор има в Австрия (2.57 г.), Норвегия (2.39) и Англия (2.37).

От клубовете впечатляващ резултат реализира ЦСКА (Москва) със 7.02 години.

В България най-голямо е текучеството в " Септември " и " Етър ". " Левски ", който направи огромна смяна в състава си това лято, е трети. " Лудогорец " и " Пирин " са в челото.

Средно години, в които състезател от сегашния тим е в клуба си в Първа лига

Данните демонстрират, че " Пирин " е клубът, употребяващ най-вече свои юноши. За основа е взет процентът изиграни минути от общия брой от футболисти, прекарали най-малко три сезона сред 15-ата и 21-ата си година в школата на клуба. При благоевградчани процентът е близо 50, а на второто място се подрежда " Славия ".

Три тима от Първа лига нямат собствен младеж (спрямо посочения показател), който да е играл този сезон - " Дунав ", " Етър " и " Верея ". Други данни демонстрираха, че търновци имат най-възрастният състав в българското състезание.

" Лудогорец ", който е в челото по най-вече употребявани чужденци в мачовете, разумно е в дъното по минути, изиграни от футболисти от школата.

По този индикатор Първа лига е в средата за Европа със приблизително 14.9 %. Начело е Словакия с 30%, а в дъното е Турция с 2.4%.

Процент минути от общия брой, изиграни от юноши, които са били в школата на съответния клуб най-малко три сезона сред 15-ата и 21-ата си година
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР