Българското общество продължава да е разделено между консервативните сили в

...
Българското общество продължава да е разделено между консервативните сили в
Коментари Харесай

Първи коментари: Промяната вече има ново лице

Българското общество продължава да е разграничено сред консервативните сили в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи и желанието за смяна, само че разликата е, че смяната към този момент има ново лице. Ентусиазмът към мощния резултат на обединението " Продължаваме промяната " (ПП) е огромен.

Това са част от първите мнения на анализаторите измежду третите подред парламентарни избори в България през 2021 година

Според социолога Андрей Райчев няма изключително преразпределение сред силите на митинга и на статуквото, а разбъркванията са най-вече вътре в лагера на митинга, като част от позициите на " ИТН ", " Демократична България " и " Изправи се! Ние идваме " са изместени към групировката на Кирил Петков и Асен Василев.

Сходна позиция изрази и политологът Татяна Буруджиева. " През цялото време българинът търсеше някой, който да въплъти смяната. Имаше образувани гласоподаватели, образувани електорални тела, които желаеха да реализират това ", сподели Буруджиева.

Според левия анализатор Росен Карадимов ентусиазмът към Политическа партия е огромен, само че нищо трагично друго не се е случило спрямо изборите на 11 юли, тъй като партиите на смяната още веднъж нямат болшинство, въпреки и леко да са нараснали гласовете си – от към 96 мандата на 105 или 114 мандата.

Все отново анализаторите регистрират, че възможностите за съставяне на държавно управление този път са по-високи поради по-сговорчивия профил на новите лица на смяната – Кирил Петков и Асен Василев. Така възможностите за държавно управление с присъединяване на Политическа партия, " Демократична България " и Българска социалистическа партия се усилват.

Очаквайте детайлности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР