Българското общество има нужда от промяна. Трябва да се опитаме

...
Българското общество има нужда от промяна. Трябва да се опитаме
Коментари Харесай

Антон Кутев: Искаме да разследваме корупцията

Българското общество има потребност от смяна. Трябва да се опитаме оптимално бързо да променим тези правила, които хората не харесват. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на комисията за жалбите на жителите в Народно събрание Антон Кутев.

Той изясни, че в една демократична страна това става през процедурите – бюджета и председателството, което е късмет за страната ни. „ Българска социалистическа партия се пробва, в границите на тези благоприятни условия, да реализира мечтаната смяна и ще ги разиска на своя Конгрес “, сподели още той.

Антон Кутев изясни, че Българска социалистическа партия изготвя собствен различен бюджет, който ще показа. По думите му има и други значими промени, които от дълго време хората чакат да бъдат направени. Като такава социалистът уточни повишение на обезпечения най-малък приход, тъй като към него са вързани всички обществени заплащания, в това число и тези за хората с увреждания.

Той акцентира, че това би трябвало да бъде правено всяка година, тъй като и цените се повишават. Кутев разясни, че в този момент каква сума получават всеки човек с увреждания зависи от ТЕЛК-овото му решение. „ Хората стачкуват против несправедливостта в систематизиране на средствата. Трябва да се регистрират самостоятелните потребности на всеки човек. Социалният министър пое ангажимент до ноември да бъдат направени нужните промени, с цел да стане това допустимо, както и за Закон за обществените услуги “, изясни той.

Антон Кутев съобщи, че органът за битка с корупцията по високите етажи на властта би трябвало да има най-вече проверяващи функционалности, а не конфискация на имущество. Според него комисията, отговаряща за конфискацията, работи добре.

Той разяснява, че когато има подозрение за корупция в нашето общество, се случа едно и също, както в тази ситуация с Ваньо Танов и митниците - прокуратурата не стартира да ревизира дали има подобен случай, а стартира инспекция дали са достоверни записите.

„ Очевидно сега имаме един развой, който не работи. Трябва да има следствие в този орган, който може да каже имало ли е корупция или не “, безапелационен бе той. Кутев попита по какъв начин обаче да може да ревизират органите дали има корупция, когато министър председателят се обади да спре инспекция, когато са подчинени на същия министър-председател и на болшинството в Народното събрание.

„ Трите разлики сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ са: с този орган ние желаеме следствие на корупцията по високите етажи на властта; този орган действително да има опция да разследва; не може управлението на този орган да бъде назначено от болшинството в Народното събрание “, сподели още той.

Зам.-председателят на ПГ на левицата изясни, че това което предлага левицата минимизира в най-голяма степен опцията за корупция. „ То не се приема единствено по една причина – то ще докара до резултат, а настоящето ръководство не желае резултат “, заключи Антон Кутев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР