Българското общество има нужда от пробуждане, в което да определим

...
Българското общество има нужда от пробуждане, в което да определим
Коментари Харесай

Асен Александров: Или сме лицемерни, или сме превъзбудени, но в третото десетилетие на XXI век трябва да вземем важно решение

Българското общество има потребност от събуждане, в което да определим полезностите и целите си. В просветителната система се разискват едни стандарти за качеството на образованието, тъй като в случай че не знаеш каква е задачата, по който и път да вървиш, няма да стигнеш до нея. Много добре би трябвало да решим в третото десетилетия на XXI век какво тъкмо е качеството на образованието, какво желаеме да знаят и да умеят нашите деца, с цел да го реализираме надлежно. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Асен Александров, шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна " в София и ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение.

Според него се следи инверсия на полезностите на българите освен в региона на образованието: " Изглежда, че засиленото нахлуване на дигитализацията като собствен минус води до понижаване на обичайните полезности и добродетели. Аз си представям, че в едно българско учебно заведение на бъдещето от ден на ден време ще се отделя навръх възпитанието на полезности, на качества на характера, на нещата, които ще ти трябват, с цел да бъдеш сполучлив жител, в сравнение с някакво осведомително познание, което да ти влезе в главата и да го помниш несъмнено време ", обърна внимание Александров.

Според него подценяваме и не обръщаме внимание на полезностите: " Или сме доста лицемерни, или сме доста превъзбудени, от време на време ми идва прекалено много завладения национализъм по някои празници. Разни хора с татуировки, със флагове, с пердашене в гърдите, малко първобитно демонстрират какви огромни патриоти са и в това време в един всекидневен работен ден виждаш, че обикновени полезности като почитание и обща просвета липсват на доста от хората в България ", добави Александров.

Той акцентира, че точно хората в образованието са призвани да основат базиса: " Основата на тези добродетели и полезности, на тези съществени носители на българщината ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР