Българското Министерство на външните работи е връчило нота, с която

...
Българското Министерство на външните работи е връчило нота, с която
Коментари Харесай

Първият секретар на Руското посолство у нас е обявен за персона нон грата

Българското Министерство на външните работи е връчило нота, с която афишира за личност нон грата първия секретар на Посолството на Руската федерация у нас, който е обвинен от българските управляващи в шпионаж.

Говорителят на държавното управление Лена Бориславова удостовери пред Българска национална телевизия, че нотата е връчена към 19 часа на пълномощния министър Филип Воскресенски, който е втори по сан в посолството на Русия у нас.

Обявеният за личност нон грата съветски посланик има 72 часа да напусне територията на страната ни.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи Теодора Генчовска за осъществена нерегламентирана разследваща активност евентуално в интерес на Руската Федерация от лице с дипломатически имунитет - първи секретар на задачата на Москва в София. 

" Защитата на българския народен интерес би трябвало да бъде приоритет за всички държавни институции. Пожелавам триумф в следствието на Специализираната прокуратура, взаимно с ДАНС, за вероятно осъществяван шпионаж в интерес на Руската федерация ", написа Гешев в обява посредством формалния си профил в обществената мрежа Туитър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР