Българско семейство с две малки деца загина при пожар в

...
Българско семейство с две малки деца загина при пожар в
Коментари Харесай

Българи с малки деца загинаха при пожар в Германия

Българско семейство с две дребни деца почина при пожар в жилищната постройка, в която живеели в немския град Солинген. 40 души пострадаха при пожара.

Огънят е избухнал в избените пространства на стогодишната постройка в Солинген, в която са живеели българите. Пожарът е станал към 3 часа на 25 март.

28-годишният Кънчо Жилов, брачната половинка му Катя и двете им момиченца - 3-годишната Галиа и 6-месечната Емили, са обитавали апартамент чартърен на таванския етаж. Когато пламъците избухнали, пътят им надолу бил отсечен, защото първо изгорели стълбите, които са били дървени.

Семейството е от пловдивското село Костиево.

След потушаването на огъня пожарникарите разкрили обгорелите тела на Кънчо, Катя и по-голямото им дете, а бебето било оповестено за изчезнало. Няколко часа по-късно под руините обаче е намерено и неговото тяло. Общо 40 души са потърпевши при бягството си от горящата постройка, девет от тях са били откарани в болница с друга степен на тежки пострадвания.

Причините за пожара все още не са известни.

Кметът на Солинген Тим Курцбах разгласи ден на печал и разпореди да бъдат свалени знамената.

Междувременно кметът на Костиево прикани съселяните на семейство Жилови да дарят средства, с цел да може телата на починалите да бъдат превозени от Германия до България. Необходимата сума е 18 000 евро.

" Нека проявим човешка взаимност към нещастието ", съобщи Георги Калоферов.

Призив за помощ насочиха и от футболен клуб " Гигант Съединение ", в който играе братът на починалия Кънчо - Здравко Жилов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР