Българско семейство от Пловдив – Натали и Георги Пиронкови създаде

...
Българско семейство от Пловдив – Натали и Георги Пиронкови създаде
Коментари Харесай

Българи създадоха първата интерактивна пъзел игра в света

Българско семейство от Пловдив – Натали и Георги Пиронкови сътвори първата по рода си интерактивна пъзел игра в света. От години отдадени на идеята „ Escape Тhe Room Game “ , те са измежду първите които постановиха този нов вид развлечение в Пловдив още преди 7 години.
Страстта им към разгадаване на загадки и рестриктивните мерки, наложени от пандемията ги подтикват към новото начинание. Така те основават играта EXITUS - първата в света многоезична книга-игра, хибрид сред трилър разказ, мобилна апликация и настолна игра, която е същинско 3D прекарване за сетивата и мозъка. Историята, която приготвя играча за загадките се намира в мобилна апликация, а самите загадки се получават като pdf файлове, отпечатват се и играчът ги взема решение в действителна офлайн среда. В допълнение към това, всеки участник може да си поръча и да получи по пощата спомагателен и специфичен комплект от 4 физически предмети под формата на секрети артефакти. Те са ръчно основани и в действителност са същински бижута за всекидневно носене, тъй като в тях са вплетени антични български знаци за здраве, шанс и благополучие.

Така EXITUS на процедура е нетрадиционна композиция сред escape room игра, тайнствен и трогателен разказ, и скришен градски справочник. Последното е тъй като действието в цялата игра се развива из мистериозните кътчета на Люцерн - най-красивият швейцарски град, прикрит измежду заснежените върхове на величествените Алпи, където основателите на играта живеят от години.



„ Ние сме измислили и конструирали играта по този начин, че хората, които я играят да обиколят най-емблематичните забележителности в Люцерн и покрайнините му като в същото време ги срещаме с историята на града и на самите забележителности. Целият развой протича под формата на премеждие и е извънредно новаторски метод за виртуална разходка из най-красивите места в този толкоз обичан на туристите град, без физически да присъстваш в него. “, споделя Натали.

„ За да пресъздадем това чувство за бягство от действителността, което всеки е изпитвал, в случай че е посещавал escape room, в играта са интегрирани образни резултати, мистериозни графики, ръчно рисувани портрети на основните герои, внушителни и даже на моменти настръхващи звукови резултати, допълнени от нежната извънредно сантиментална и въздействаща пиано музика, композирана и изсвирена персонално от мен. “, добавя Георги, който по обучение е типичен пианист, а по предопределение е актьор, татко и идеалист.

Играта може да бъде поръчана само от платформата и единствено до 20 април 2021 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР