Българско семейство, което работи и живее в Германия, но избрало

...
Българско семейство, което работи и живее в Германия, но избрало
Коментари Харесай

Туристи платиха близо 900 лв. за лечение на стомашно неразположение на детето им в „Слънчев бряг”

Българско семейство, което работи и живее в Германия, само че избрало да почива в „ Слънчев бряг ” заплати сумата от 450 евро, с цел да бъде оказана здравна помощ на детето им. На 3 август съвсем 6-годишното момиченце вдигнало температура и имало стомашно неразположение, след циркулиране из здравните заведения в Несебър и „ Слънчев бряг ”, фамилията се озовало в частен медицински център, където на детето била оказана помощ. Изненадата обаче пристигнала, когато получили фактурата със сумата от 450 евро, която стреснала родителите.

„ Обикаляхме от кабинет на кабинет. Никой не искаше да ни издаде документ за прегледа. Намерих този център в интернет и звъннах да запитвам дали ще ми издадат документ. Потвърдиха, не съм питал за цени ”, описа бащата на детето.

Престоят на детето в медицинския център е траял към 3 часа. „ Прегледа я педиатър. Сестрата идваше единствено да огледа системата до каква степен е стигнала, само че нищо повече. Взеха й кръвна проба за захар. Направиха и такава за антибиотика, който ще влеят в системата и това беше ”, описа майката на детето.

По думите на родителите им е било казано, да оставям абоката на детето, защото на идващия ден би трябвало да отидат още веднъж. „ Изобщо не съм очаквал сходна сума за дете. Очаквах тя да е към 150 евро ”, добави бащата.

Управителят на медицинския център изясни за NOVA, че на всички места е имало изложени цени. В центъра се работи по тях, като те са утвърдени от НЗОК от 20 години и всичко останало дефинира като „ спекулации ”.

Родителите на детето отхвърлиха тази информация.

Темата разяснява и някогашният министър на опазването на здравето доктор Мими Виткова. „ Това, което научаваме от съответния случай не е нищо ново. Това се случва и по морските, и по планинските ни курорти. Проблемът е къде тук е страната ”, сподели тя.

„ След като виждаме, че в обстановка на незабавен случай на дете се стига до такава сума въпросът е страната изобщо управлява ли какво се случва по тези курорти ”, добави Виткова.

Тя е безапелационна, че би трябвало да има надзор. „ Предварително страната би трябвало да знае по какъв начин е проведена здравната помощ по курортите. Случилото се демонстрира, че тя въобще не знае какво се случва ”, добави някогашният министър на опазването на здравето.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР