Българско момиче, отделено от майка си и от семейството си

...
Българско момиче, отделено от майка си и от семейството си
Коментари Харесай

Въоръжени карабинери изтръгнаха българче от майка му в Италия

Българско момиче, отделено от майка си и от фамилията си от 28 юли 2018 година, към този момент демонстрира признаци на психически срив, постоянно боледува, има нервни тикове и живее в непрекъсната незаинтересованост и горест, каквито до момента в никакъв случай не е показвало. 

Това сигнализира италианската организация Rete Sociale, чийто президент е сенаторът от патията " Форца Италия " Лучо Малан за така наречен " проблем София ". 12-годишното българче имало и огромен белег на гърба, получен в институцията, ръководено от монахини, в което сякаш би трябвало да получи протекция, прецизира Канал 3.
 
Малан напомня, че от 28 юни 2018 до края на май 2019 година момиченцето е имало право да вижда майка си единствено 2 пъти седмично. " Но не може да види нито своя пастрок, нито баба си, нито прабаба си, нито приятелите си. "
 
На срещите с майка си до края на май детето нямало право да приказва родния си български език, за което следяла служителка. А от юни насам тези срещи са прекъснати. 
 
" София е отделена от своето семейство по аргументи, които, съгласно посоченото в формалните документи, са безусловно безумни. Една история, която, в случай че не бъде обоснована, наподобява на похищение ", съобщи пред италианската организация Adnkronos сенаторът от партия " Форца Италия " Лучо Малан.

На 13 юли той насочи публично парламентарно питане към министрите на правораздаването, обществените политики и опазването на здравето, на което до момента няма отговор.
 
Миналата събота в Рим даже се организира протестна проява пред правосъдното министерство на членове на организацията Rete Sociale ( " Социална мрежа " ), чийто президент е самият Лучо Малан. 
 
" София " (името е псевдоним) е момиче, родено и израснало в България до 4-годишна възраст, когато се реалокира в Италия с майка си и нейния брачен партньор, който не е неин биологичен татко.

Детето мечтаело да се върне в своята татковина, която толкоз обича, написа в уеб страницата на организацията. " До 11-годишната си възраст София израства с любовта и привързаността на мама, на брачна половинка на мама, на бабите и прабабите си.

На 28 юни 2018 година, ден след нейния 11-ти рожден ден, тя е отведена от нейното семейство след сигнал от учебното заведение, което посещава в Ладисполи (римска провинция).
 
" Съдебната система би трябвало да проверява всички условия към тази толкоз фрапантна мярка, взето от обществената работа след едвам 2 срещи с майката на момичето, която аргументи дълбоки премеждия на София и на майка й, която сега се бори обезверено да си я върне ", отбелязва Rete Sociale. 
 
" Бях в постройката, където е момичето в Ладисполи, и би трябвало да кажа, че е безусловно неприемлива ", съобщи Лучо Малан. " Но посочените аргументи в формалните документи, поради които София е отнета от майка й, са безумни.

Там се приказва за въшки, за бръснене поради въшките, за 27-дневно неявяване от учебно заведение поради паразитите, за някаква неуточнена нечистотия у дома, която е открита единствено от едно само посещаване там, и то в деня преди отнемането на детето от фамилията му ", продължава политикът.
 
Според него той персонално е разгледал фотосите: " Домът изглеждаше сред порядъчен и първокласен, имаше кутии, само че фамилията бе на път да се реалокира. Мръсотия? Може да се види във всяко семейство, само че не беше " колиба ".

Не мога да схвана за какво обществените не реагираха по този начин: почистете къщата, използвайте най-модерните медикаменти против паразити, обличайте детето по-добре. А те какво направиха? Ден след единствената си ревизия, в деня на рождения ден на дребната, я изведоха! "
 
Напразно родителите опитвали да обяснят, че покъщнината е била опакована за идно завръщане в България. Според тях наказването е поради неприязънта сред тях и управлението на учебното заведение, изключително против шефа му, против който са подали тъжби, включително и поради наложения там като наложителен румънски език, до момента в който британски можело да се употребява единствено против възнаграждение.
 
Още по-травмиращо било отвеждането на 28 юни 2018 година, показва Лучо Малан. " Детето е изведено с карабинери и полиция - униформени и въоръжени, като че ли става дума за нарушител. Настанено е в институция, ръководена от монахиня ", акцентира политикът от " Форца Италия ".

Там " София " е задължена да взе участие в неделната католическа работа в черква, макар че е православна, като я задължават да не приказва на майка си на български, а единствено на италиански.
 
Въпросната институция прекрачила всички граници на персоналното пространство и анонимността на детето, когато в уеб страницата си разгласила след Великден публикация, сякаш написана от " София ", от която излиза наяве същинското й име, показва се, че тя е българка, живее в Ладисполи и даже има фотография, от която елементарно може да бъде разпозната.

В публикацията момичето сякаш твърди какъв брой доста се радвало, че останало единствено при монахините, до момента в който другите деца са измежду фамилиите си през огромния празник. 
 
Малан пита министъра на правораздаването и дали ще предприеме дейности за наказване на виновните лица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР