Българско изобретение може да стопи опашките на границите. Софтуерна компания

...
Българско изобретение може да стопи опашките на границите. Софтуерна компания
Коментари Харесай

Българско изобретение улеснява проверката на границите

Българско откритие може да стопи опашките на границите. Софтуерна компания е направила машина, която за секунди ревизира Коронавирус документа без да разкрива никакви персонални данни. Преминаващите през граничните пунктове даже могат да се обслужват сами, като единствено при сигнал от машината за проблем чиновник на РЗИ да се намеси.

10 секунди - толкоз са нужни на машината, с цел да съпостави данните на цифровия документ с документа за идентичност.

Слагаме документ за идентичност - може да бъде персонална карта, шофьорска брошура или паспорт. Сканира се - това е моята персонална карта, моят документ. Валиден документ - зелена светлина.

При опит с персонална карта на един човек и годен документ на различен човек - машината подава светлинен сигнал за противоречие. Разпознава годни, само че изтекли документи, както и имитации. Основното преимущество е, че се икономисва доста време и човешки труд.

" Хубавото е, че не е належащо една машина да бъде обслужвана от един чиновник на Регионалната здравна ревизия. Със светлината, която пресъздаваме при съответните проблеми, чиновниците на РЗИ могат единствено да следят и при нужда, при противоречие, да подхващат ограничения ", съобщи Искра Найденова, шеф на софтуерната компания.

Възможността за автоматизирана параленост на документите ще направи невероятно прекосяването на граница с имитации. Здравното министерство е удостоверило, че устройството може да се употребява за инспекция на цифровия документ и е съобразено с европейските разпореждания. Интерес към него към този момент има от няколко европейски страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР