Българският защитник Живко Атанасов ще играе през новия сезон в

...
Българският защитник Живко Атанасов ще играе през новия сезон в
Коментари Харесай

Живко Атанасов с нов отбор в Италия

Българският бранител Живко Атанасов ще играе през новия сезон в Казертана от италианската Серия С, откакто през последните две години и половина носеше екипа на Витербезе, оповестява уеб сайтът tusciaweb.it.

Двата тима през предходната година играха в поток С на италианската трета лига, като Казертана приключи 9-а, а Витербезе 12-и. Сега обаче отборът от Казерта очевидно стяга сериозна селекция, с цел да нападна завръщане в Серия Б и притегля Живко Атанасов, както и още хора в средата на терена и в офанзивата.

Високият 190-сантиметра централен защитник, който е наследник на именитата българска лекоатлетка Йорданка Донкова, играе за Витербезе през последните два сезона, а през 2016-а година идва в Италия и подписва контракт с Юве Стабия. За всичкото това време е записал 69 мача и е вкарал 5 гола в Серия С. Самият Атанасов не игра в последната контрола на Витербезе против Пиаченца поради травма, а всички във Витербезе чакат скоро да бъде оповестено прекосяването му в Казертана.

Още един българин смени тима в Италия на по-ниско равнище. Това е полузащитникът Христо Гоговски, роден в Сандански през 1993-а година. Снажният полузащитник минава в тима на Гравина от Серия D, поток Н. Преди това играеше за Виесте, също от Серия D. Той се подвизава по италианските терени от 2017-а година, като преди този момент играе малко в Барейрензе (Португалия). В българското състезание е носил екипите на Чавдар (Етрополе), Вихрен (Сандански), Оборище (Панагюрище) и Пирин (Благоевград). Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР