Българският защитник Димитър Велковски донесе втората победа на скромния тим

...
Българският защитник Димитър Велковски донесе втората победа на скромния тим
Коментари Харесай

Отборът на Велковски поднесе изненадата в Кипър

Българският бранител Димитър Велковски донесе втората победа на скромния отбор на Докса (Катокопия) в кипърското състезание. Зелено-белите от Никозия се постановиха с 1:0 над солидния отбор на Пафос, а българският ляв бек вкара единственото попадение в 67-ата минута.

Това е едвам 2-а победа в 18 мача за Докса, с тези три точки те остават последни с 8 точки, само че са единствено на 3 от 13-ия Кармиотиса (Пано Полемидия). Пафос с 35 точки остава 5-и, а подобен актив имат още Арис (Лимасол) и Омония (Никозия). На върха с 42 е АПОЕЛ (Никозия) на Георги Костадинов, който през вчерашния ден завоюва топ-дербито на 18-ия кръг с 1:0 против Анортозис.

В първите 25 минути гостите от Пафос нападнаха, само че пропуснаха две отлични благоприятни условия. След това срещата се изравни, а в края на първата част Адил Наби и финландецът Берат Садик изпуснаха да открият за Докса. Минута преди края на първата част вратарят на гостите Ивизца Ивушич избави отдалечен изстрел на Велковски.

Както и първоначално първата част, по този начин и през втората Пафос упражни напън, а с много съществени пропуски се отличи някогашният състезател на Лудогорец Жордан Икоко. Безсмисленото предимство на Пафос беше осъдено с огнена контраофанзива. Докса означи за 1:0 посредством Велковски с пас през отбраната на Никола Труйич. Българският футболист се измъкна красиво с топката от Йожеф Квида и насочи удар с десния крайник, който преодоля Ивушич при доста дребен ъгъл. Това е второ попадение през този сезон за Велковски.

Три минути преди края на срещата Икоко пропусна нова опция за Пафос и по този начин срещата завърши с значим триумф за Докса.
 Кун Теменужков ще играе за най-хубавия тим в Гибралтар
Кун Теменужков ще играе за най-хубавия тим в Гибралтар

Любопитен трансфер
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР