Българският юношески национален отбор по футбол до 17 години се

...
Българският юношески национален отбор по футбол до 17 години се
Коментари Харесай

Юношите до 17 години се класираха на европейското по футбол

Българският младежки народен тим по футбол до 17 години се класира за европейското състезание в Израел през май. Българите се подредиха измежду най-хубавите втори тимове в квалификационните групи, откакто в последния мач приключиха 2:2 с Ирландия.

От шест изиграни мача българите изгубиха с 1:2 само от любимците от Португалия. Преди това тимът ни победи Хърватия (1:0), Сърбия (2:0), Лихтенщайн (5:0), Финландия (1:0).

" Постижението на момчетата ни е извънредно, защото с изключение на с тежки противници като Португалия, Финландия и Ирландия, преди този момент те се оправиха и с Хърватия и Сърбия - едни от най-продуктивните школи в международния футбол. Така България изцяло справедливо се подрежда измежду 16-те най-хубави тима в Европа, които след месец и половина ще си оспорват континенталната корона ", разяснява БФСслед последния мач.

Според президентана футболния съюз Борислав Михайлов " брилянтното показване на юношеските ни национали до 17 години е доказателство, че България продължава да ражда гении, които могат да реализират огромни триумфи на интернационалната сцена ".

Той назовава класирането на националите на европейското – “подвиг “
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР