Българският волейболист на гръцкия Олимпиакос Тодор Алексиев бе категоричен, че

...
Българският волейболист на гръцкия Олимпиакос Тодор Алексиев бе категоричен, че
Коментари Харесай

Тодор Алексиев: Говорих със Силвано, Матей трябва да реши

Българският волейболист на гръцкия Олимпиакос Тодор Алексиев бе безапелационен, че е има възможност да се върне в националния отбор. Алексиев приказва за предаването " Златният гейм " по Диема Спорт 2 след загубата на гръцкия отбор от Нефтохимик в европейски конфликт.

Тодор Алексиев разяснява и моменти от кариерата си в националния отбор, както и връзките си с Пламен Константинов и Силвано Пранди.

" Направихме някои неточности. За мен беше ненадейно, само че случват се и такива неща. Очаквах да има такава смяна в Нефтохимик, тъй като познавам Ники Желязков. Знаех, че ще бъде доста тежко. Със сигурност ние се представихме под равнището си. Можем да играем доста по-добре. Ще е огромна еуфория в реванша. Нашите почитатели ще са полудели. Чувствах се ужасно. Волейболът си е волейбол, без значение против кой играеш. Беше прелестно. Но провалянето си е проваляне. За мен е значимо да победим ", съобщи Тодор Алексиев за мача с Нефтохимик и продължи:

" В Спортинг не се усещах добре. Нещата не бяха проведени по метода, по който бях привикнал в Олимпиакос. Прецених да се върна на място, в което се усещам добре. Имах опция да го направя и го направих. Имаше организационни неща ".

Тодор Алексиев удостовери, че е разговарял с новия ни народен селекционер Силвано Пранди. " Има такава възможност. Говорих със Силвано. Но бях безапелационен единствено за квалификацията, не съм дал заричане за нищо друго. Искам да е ясно. Силвано сподели, че ще намерения и ще измисли по какъв начин да действаме. Честно казано не чаках това позвъняване. Нямам визия, просто бях по този начин надъхан ".

" Това го има непрекъснато. След толкоз години, тежко е. Наистина е тежко за мен, за фамилията ми. Децата ми порастнаха, аз не съм ги виждал, мъчително е. Хората в никакъв случай няма да схванат. Имаш една седмица отмора. Всичко към този момент тежи. Толкова години. Всичко към този момент тежи ", сподели волейболистът, а запитан по кое време е настъпило отчаяние от случки в националния тим, Алексиев разяснява:

" След Европейското състезание преди 2 години настъпи голямо отчаяние, което мъчно се превъзмогва. Играхме Европейско състезание, бях там и не влязох на 1 минута на четвъртфинал против Сърбия, който ние губихме и играехме неприятно. От там пристигнаха неща, които мен бе отблъскват от националния тим. Да, Пламен Константинов беше селекционер. Той е имал други хрумвания, не го укорявам, само че моето отчаяние постоянно ще е там. Исках да си умря през предходната година, да прекарам цялото си лято със фамилията, да не се разделяме и се веселя, че го направих. Защото, в случай че не е брачната половинка ми, аз няма да съм в Олимпиакос и няма да играя волейбол. Тя индивидът, който ме кара да играя волейбол. Тя е страховит човек, грижи се за две деца сама, за което благодаря. Бях решил, че няма късмет да заставам толкоз дълго надалеч от фамилията си. Селекционерът сподели, че съм влезнал бързо във форма и по-късно не съм съумял да я подкрепям. Това е негово виждание. Но е обидно. Но такива неща се случват. Можеше да ме остави при фамилията ми, а не да ме води като екскурзиант, тъй като аз не съм екскурзиант ".

На въпрос, дали може да играе в тим, в който не почита задоволително старши треньора, Тодор Алексиев отговори: " Зависи. Зависи дали задачата оправдава средствата. Надявам се на мога, само че нека не ми се случва повече. Винаги може да се направи компромис, само че се надявам да не ми се постанова. Надявам се и на треньорите да не им се постанова да вършат взаимни отстъпки ".

" Силвано Пранди, когато пристигна ни научи на толкоз неща. Да сме като един. Толкова неща. Не за друго го назовават Професора. Знае по какъв начин да извлече максимума от теб. Той е индивидът, който постоянно е бил добър за нашия волейбол. Естествено Олимпиадата е фантазията. Олимпиадата си е Олимпиада. Най-силният и най-забавният шампионат. Това те дърпа да искаш да помагаш на тима да се класира за още една Олимпиада. Не би трябвало българският тим да не се класира още един път в продължение на 14 години. За мен е наложително Матей да е там и да играе на своето равнище, което той поддържа толкоз години. Не мога да предсказвам, Матей би трябвало да реши и в случай че реши, би трябвало да е там ", разяснява още Алексиев във връзка националния тим на България по волейбол за мъже, а за българското състезание, което следи, играчът съобщи:

" Хебър играе като тим и по тази причина побеждава. ЦСКА си е ЦСКА. В Левски има ново потомство играчи, с цел да стигнат високо равнище. Левски постоянно ще е в моето сърце и постоянно ще съм за Левски. В момента не играят на равнището, на което желае Владо ".

" Приятно е единствено да гледаш и на коментираш. Например глупавите неточности на някои хора от време на време. Например Владо не обича такива неща и се пробва да ги изкоренява. Не знам дали ще имам нерви и мощ да се занимавам с български волейбол. Надявам се да си завърша кариерата в България. Да, понякога мисля за треньорска кариера ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР