Българският военнотранспортен самолет Спартан“, натоварен с близо 4,5 тона хуманитарна

...
Българският военнотранспортен самолет Спартан“, натоварен с близо 4,5 тона хуманитарна
Коментари Харесай

Българската хуманитарна пратка стигна до Бейрут, предстои сухоземното ѝ транспортиране до Сирия

Българският военнотранспортен аероплан „ Спартан “, претрупан с близо 4,5 тона филантропична помощ на борда, кацна на летището в Бейрут, Ливан. След тричасов полет от авиобаза „ Враждебна " в София помощта към този момент се разтоварва и следва да се придвижи със сухоземен превоз до Сирия, с цел да бъде в помощ на потърпевшите от мощните трусове на 6 февруари.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 439
Самолетът беше посрещнат от посланика на България в Ливан Боян Белев.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви тази заран, че в организацията на по-нататъшно превозване на пратката ще взе участие Международният комитет на Червения кръст.

България изпрати филантропична помощ от Българския червен кръст – одеяла и спални комплекти, както и палатки и одеяла, предоставени от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на Министерство на вътрешните работи. Помощта е и в отговор на поискано подпомагане от тях, изпратено до Европейския съюз посредством активиране на Механизма за гражданска отбрана.

От Ливан самолетът ще се насочи към Турция, откъдето е планувано да прибере медицинските екипи от Военномедицинска академия, които в продължение на 10 дни оказваха помощ на потърпевшите в югоизточната ни съседка, също потърпевша от земетресенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР