„Българският ВиК холдинг“ ще се включи в решаването на проблемите,

...
„Българският ВиК холдинг“ ще се включи в решаването на проблемите,
Коментари Харесай

Държавният ВиК холдинг щял да финансира проекти в региони с малко вода

„ Българският ВиК холдинг “ ще се включи в решаването на проблемите, свързани с климатичните промени и провокациите, които те основават пред бранша като безводието или наводненията. Новата конструкция ще влага в реализацията на огромни планове, които ще обезпечат вода за райони с лимитирани запаси. Това сподели ръководителят на УС на сдружението Иван Иванов на петнадесетото издание на конференцията „ Стратегическа инфраструктура и вложения “, която тази година се организира в цифров формат.

Иван Иванов очерта главните цели в работата на холдинга. Голяма цел е намаляването на загубите на вода посредством вложения в активи обществена държавна благосъстоятелност. Ще се работи за финансово излекуване на ВиК сдруженията. Някои от тях се оправят добре и влагат, само че други като ВиК - Перник нямат нужните средства и се чака от холдинга да ги подкрепи финансово и методически, изясни Иван Иванов. Затова сега се създават вътрешни правила за асортимент и финансиране на планове.

Холдингът има и контролни функционалности. „ Ние се явяваме представител на страната в тези обществени сдружения и имаме законови задължения във връзка с докладването и контрола на осъществяването на поетите задължения “, уточни Иван Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР