Българският вариант на закона „Магнитски“ не е обсъждан и не

...
Българският вариант на закона „Магнитски“ не е обсъждан и не
Коментари Харесай

ИТН за българския „Магнитски”, подготвен от Асен Василев : Фашизъм, създаден от извратен мозък

Българският вид на закона „ Магнитски “ не е обсъждан и не е координиран с „ ИТН “ като съдружен сътрудник. Това сподели по време на брифинг в Народното събрание Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия от „ ИТН “. Той отговори на журналистически въпрос бил ли е координиран тиражираният в общественото пространство като български вид на закона " Магнитски " законопроект с тях.

Депутатът Станислав Балабанов сподели, че от това, което е излязло в общественото пространство, излиза наяве, че въпросният план на законопроект е „ безспорен фашизъм “. " Ако това е минало през мозъка на някой перверзен политик - това е безспорен фашизъм и това не може да бъде подкрепено от обикновено мислещите хора ", разяснява Балабанов.

„ Надявам се, че това просто е било обсъждано някъде там в Министерски съвет и се надявам по никакъв метод то да не бъде използвано, тъй като без съд и присъда, да действаш по този комунистически за нас метод, е аморално и неточно, разяснява още той.

Любомир Каримански от Има Такъв Народ съобщи още, че има разминаване в дневния ред на Министерски съвет по отношение на точките за приемане на еврото.

„ Разминаването е, че в дневния ред на Министерски съвет не съществува точка А30 и А31, които са от изключително значение, а в една от тях е националният проект за приемане на еврото в България.

Той бе безапелационен, че едно от изискванията за въвеждане на еврото по време на съдружните препоръки е било правенето на разбор върху въвеждането му.

„ Този разбор трябваше да бъде направен от Министерство на финансите и Българска национална банка и трябваше да включва главните промени, изгоди, разноски и всички провокации, които стоят пред страната ни”, съобщи той.

По думите му преди да има подобен обстоен разбор не би трябвало да се приема техническия и оперативна проект.

„ Преди да бъде признат този действен проект трябваше да се обясни стратегическа цел. Трябваше да е ясно на обществото, по кое време действително ще влезе еврото в България, съгласно причините заложени в разбора, както и изгодите и разноските, които чакат нашата страна. Това не беше направено”, добави Каримански.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР