Българският вариант на вируса може да е открит случайно, каза

...
Българският вариант на вируса може да е открит случайно, каза
Коментари Харесай

Проф. Ива Угринова: Българският вариант на COVID-19 може да е открит случайно

" Българският вид на вируса може да е открит инцидентно ", сподели пред проф. Ива Угринова, шеф на Института по молекулярна биология към Българска академия на науките.

Преди дни на брифинг на здравните управляващи стана ясно, че при две дами от Северна България са открити промени в английския вид на вируса. Тези разновидности изрично могат да се разгласят за български вид.

" Не зная какво тъкмо е довело до секвенирането на тези проби, може да е всичко ", сподели Угринова. По думите й единственото изискване е пробите да са високопозитивни, като постоянно се събират такива от цяла България, с цел да се следи развиването на епидемията.

" Предполагам, че по този метод са открити тези разновидности ", сподели Угринова.

Тя добави, че можем да разберем дали българският вид дава отблясъци върху боледуването от ковид само в случай че задоволително хора се разболеят от него.

Според Угринова четвърта вълна на ковид няма да има най-малко в огромните градове. " Доста близо сме до така наречен групов имунитет ", сподели тя.

Според нея огромна част от популацията на огромните градове към този момент е преболедувало вируса. " Британският вид е по-лек, третата вълна се дължи на това, че са доста случаите, само че записаните са процентно доста по-малко от действително болните ", напомни Угринова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР