„Българският вариант на вируса може да е открит случайно“, каза

...
„Българският вариант на вируса може да е открит случайно“, каза
Коментари Харесай

Ива Угринова: Българският вариант на вируса може да е открит случайно

„ Българският вид на вируса може да е открит инцидентно “, сподели проф. Ива Угринова, шеф на Института по молекулярна биология към Българска академия на науките, в предаването „ Тази заран “.

Преди дни на брифинг на здравните управляващи стана ясно, че при две дами от Северна България са открити промени в английския вид на вируса. Тези разновидности изрично могат да се разгласят за български вид.

„ Не зная какво тъкмо е довело до секвенирането на тези проби, може да е всичко “, сподели Угринова. По думите й единственото изискване е пробите да са високопозитивни, като постоянно се събират такива от цяла България, с цел да се следи развиването на епидемията.

„ Предполагам, че по този метод са открити тези разновидности “, сподели Угринова.

Тя добави, че можем да разберем дали българският вид дава отблясъци върху боледуването от ковид само в случай че задоволително хора се разболеят от него.

Четвърта вълна

Според Угринова четвърта вълна на ковид няма да има най-малко в огромните градове. „ Доста близо сме до така наречен групов имунитет “, сподели тя.

Според нея огромна част от популацията на огромните градове към този момент е преболедувало вируса. „ Британският вид е по-лек, третата вълна се дължи на това, че са доста случаите, само че записаните са процентно доста по-малко от действително болните “, напомни Угринова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР