Българският уролог д-р Красимир Кацаров е на първа линия в

...
Българският уролог д-р Красимир Кацаров е на първа линия в
Коментари Харесай

Български лекар в Швеция: Хората тук не се фиксират панически върху статистиките |

Българският уролог доктор Красимир Кацаров е на първа линия в битката в Ковид-19 в Швеция. В изявление за лекарят описа каква е обстановката в този момент в северната страна, която още от началото на пандемията предприе по-различен метод и не вкара съвсем никакви ограничавания.

" Ситуацията в Швеция е спокойна. Броят на болните пораства и тук, само че не с темпото от началото на пандемията – месеците април, май и юни, когато ситуацията беше съвсем неудържимо ", описа доктор Кацарски. Той уточни, че от 142 000 души, тествани през миналата седмица, 3,7 на 100 са били положителни. Най-поразена е възрастовата група 19-20 години, следвана от групата на 20-29 годишните. В болничното заведение, в която той работи - една от най-големите в Швеция, единствено двама души са на интензивно лекуване и те не са на респиратор.

По думите му лечебните заведения работят в естествен режим – интензивните отделения не са претрупани, а ограниченията, които взима държавното управление, не са толкоз рестриктивни.

На 22 октомври държавното управление е взело решение за нови ограничения, които не са доста рестриктивни. Ограничен е броят на посетителите в концертните зали и театрите с разстояние най-малко метър сред феновете.

„ Никой не е длъжен да носи маска. По улиците, в публичните места, в заведенията няма да видите хора с маски. Разчита се напълно на общественото разграничаване – хората се стараят да пазят разстояние в магазините и публичния превоз минимум два метра “, изясни доктор Кацарски.

Той акцентира, че достъпът до тестване не е елементарен. Тест се прави единствено при признаци и по преценка на персоналния доктор.

Сега смъртността понижава даже измежду по-възрастните хора. Според него това евентуално се дължи на изключителната дисциплинираност измежду шведите. Много от тях работят от у дома, не употребяват всеобщия превоз.

„ Хората в Швеция не се фиксират под паника върху статистиките и броя на възходящите числа, а новините в средствата за всеобща информация напоследък се ограничиха “, добави д-р Кацарски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР