Българският учен доц. д-р Даниела Константинова получава сребърния плакет на

...
Българският учен доц. д-р Даниела Константинова получава сребърния плакет на
Коментари Харесай

Български учен получава отличие на външния министър на Словакия

Българският академик доцент доктор Даниела Константинова получава сребърния плакет на министъра на външните работи и европейските въпроси на Словакия, оповестиха от ават от посолството на страната у нас.

Отличието за принос в популяризирането и разпространяването на словашката просвета ще връчи посланикът - Мануел Корчек . Събитието е на 25 януари в словашкото посолство.

Даниела Константиновае доцент във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ". Научните ѝ ползи са в региона на славянското и словашкото езикознание - лексикология, словосъчетание и морфология, лингвокултурологията и методиката на преподаване на словашки като непознат език. Автор и съавтор е на доста изявления, измежду които монографии, учебници и образователни пособия по словашки език за българи.

Най-новата ѝ книга " Граматичната категория падеж " показва схващанията за падежите в българското и словашкото езикознание. Авторката в детайли проучва падежната система на актуалния словашки език и дава доста образци, съпроводени с превод и тълкувания на български.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР