Българският туризъм е на колене“: Туроператори не са съгласни с

...
Българският туризъм е на колене“: Туроператори не са съгласни с
Коментари Харесай

Вечерни новини: Българският туризъм е на колене; Lego отваря магазини в България

„ Българският туризъм е на колене “: Туроператори не са съгласни с повдигането на ДДС-то
Туроператори се оповестиха срещу към този момент признатите промени в Закона за Данък добавена стойност, съгласно които данъкът за туроператорската активност се усилва на 20% от 1 юли 2024 година
Lego отваря публични представителства в няколко града в България
Емблематичната компания за конструктори – Lego – ще отвори няколко публични представителства в България. Първият фирмен магазин ще бъде открит в София, в Paradise Center, на 19 декември. Плановете на BravoGroup Holding – формалният представител на световния бранд – са да отвори магазини и в няколко други български града.
Български „ малки врати “ и подправени документи: Европа не съумява да спре енергийните облаги на Русия
В началото на август български чиновници видяха нещо, за което не бяха сигурни дали е законно. Барели съветски нефт пристигаха в страната на цена над лимита от 60 $, който съдружниците одобриха, с цел да лишат Москва от сериозни доходи за войната й в Украйна, написа POLITICO в собствен разбор за заобикалянето на петролните глобите през България.
Разписанието на градския превоз в София към този момент е в Гугъл Maps
След какъв брой време ще пристигна рейсът? Жителите и гостите на София към този момент ще могат да ревизират разписанието на градския превоз през Гугъл Maps. Нововъведението бе предстоящо, само че за него оповестява депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Владислав Панев с пост във Фейсбук.
„ Историческа договорка “: Светът се споразумя за отвод от изкопаеми горива
Представители от близо 200 страни се съгласиха на срещата на върха за климата COP28 в сряда да стартират да понижават световното ползване на изкопаеми горива, с цел да предотвратят тежките последствия от изменението на климата. Това е първата по рода си договорка, сигнализираща за възможния завършек на ерата на петрола, предава Reuters
Бизнесът с изнесени услуги: Охлаждане на фона на рекорден брой заети 
Високотехнологичният аутсорсинг бранш в България записа поредна година на растежи. През 2022 година в промишлеността към този момент са работили рекордните 105 хиляди души, а на годишна база  се регистрира нарастване на приходите с 16.8% до съвсем 5 милиарда евро. Инерцията обаче се забавя, а измежду факторите за това са както световната икономическа и геополитическа неустановеност, по този начин и добре познатите вътрешни, свързани с данъчната непредсказуемост и некачественото обучение. А всичко това е на фона на мощно ограничавания пазар на труда.
Плащаш, колкото консумираш: Олинклузив моделът в Турция се трансформира
Част от турската туристическа промишленост оферират да се преразгледа илинлузив моделът. Направените оферти плануват туристите да мога да избират за кои храни и питиета да заплащат.
„ Като на филм “: Какви са достиженията на „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година
Ключовите достижения на третата по величина в България Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ (ОРРР) 2014-2020 бяха маркирани по време на заключителното събитие, което се организира през днешния ден в София, в Центъра за модерни изкуства – Топлоцентрала, излиза наяве от прессъобщение на Европейската комисия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР