Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, информира

...
Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, информира
Коментари Харесай

България ще допуска туристи с отрицателен PCR тест, ваксинация или документ за изградени антитела

Българският туристически сезон ще бъде открит от 1 май, осведоми вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която посети Националната астрономическа обсерватория в Рожен дружно с премиера и министри от кабинета.

Утре със заповед на министъра на туризма ще бъдат одобрени ограниченията, които ще важат за идния туристически сезон.

Снимка: btvnovinite.bg

" Идеята е да открием малко по-рано сезона - от 1 май, което в изискванията на пандемия, ни дава опция наложително да съблюдаваме ограниченията на здравните управляващи ", съобщи Николова.

По думите й предстоят Великденските и майски празници. Затова би трябвало да има една прогнозируемост за сектора, с цел да могат да се плануват съответните пакети, счита Николова.



Следващата седмица Европейският съюз се чака да реши във връзка с така наречен " цифров документ за ваксина ". Българското държавно управление поддържа тази позиция, добави Николова.

По отношение на туристическия сезон ще се обезпечат сигурни " зелени коридори " за всички туристи, които желаят да посетят страната ни, сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Обща европейска политика ще бъде присъединяване и на България в така наречен " електронен зелен документ " за пътешестване. Това значи, че всеки един екскурзиант, който желае да посети страната ни, ще има три благоприятни условия - да бъде ваксиниран; да е преболедувал болестта и да има антитела, или да има негативен PCR тест.

" Ние ще дадем опция на всички туристи и по този метод ще улесним прrдвижването на всеки един от тях ", добави още министър Ангелов.

Всичко, което се прави, се съгласува с Европейската комисия, посочи министър председателят Борисов. Страната ни има право, което е обещано от Европейска комисия, за туристи от " трети страни ", които не са от страни членки на Европейски Съюз, да бъдат позволени в България с негативен PCR тест, да имат антитела, или да имат сложена ваксина, която е друга от утвърдените в Европейски Съюз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР