Българският център за данни Датикум получи сертификат за съответствие по

...
Българският център за данни Датикум получи сертификат за съответствие по
Коментари Харесай

Датикум се сертифицира по стандарта за облачни услуги ISO 27018


Българският център за данни Датикум получи документ за сходство по стандартa ISO 27018. Стандартът е основан за облачните услуги, с цел да отговори на условията на възходящия брой организации от обществения и частния бранш, които минават към облачни осведомителни услуги за реализиране на успеваемост и понижаване на разноските, изясняват от компанията, която е част от Сирма Холдинг Груп.

Одитът и узаконяването на облачната си платформа на Датикум са осъществени в края на предходната 2018 година Полученият документ подсигурява на клиентите приемане на услуги и достъп до ИТ инфраструктура в сходство с условията за осъществяване на общоприетите ограничения за надзор и напътствията за осъществяване на ограниченията за отбрана на персоналните данни, открити в стандарта ISO/IEC 27018:2014.

ISO/IEC 27018:2014 е интернационален набор от правила за положителни практики в региона на обработването на персонална информация от доставчиците на облачни услуги, който се извършва на непринуден принцип. Той е учреден и надгражда съществуващи и одобрени стандарти за сигурност на информацията – например ISO 27001, които поставят основата на общите правила за осведомителна сигурност и надзор.

Датикум дава цялостна гама управляеми услуги – облачни сървъри, отдаване чартърен на хардуерни сървъри и съоръжение, колокация, създаване и поддържане на частни облачни системи, систематична интеграция и поддръжка.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР