Българският топ-тенисист Григор Димитров отпадна на полуфинала на турнира по

...
Българският топ-тенисист Григор Димитров отпадна на полуфинала на турнира по
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби битката за финала в Монте Карло

Българският топ-тенисист Григор Димитров отпадна на полуфинала на шампионата по тенис в Монте Карло, откакто загуби от испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:4, 6:7 (2), 3:6. Срещата продължи 2 часа и 43 минути, мина през доста обрати, двамата сътвориха много положителни неща на корта, само че имаше и доста неточности. В последна сметка 46-ият в ранглистата на АТР испанец за първи път отива на край. Там ще спори за купата от шампионата Мастърс 1000 против Александър Зверев (Германия) или Стефанос Циципас (Гърция).

Григор Димитров опита да изненада противника си и първоначално това се получи, само че при второто си подаване позволи брейк след двойна неточност. Така Давидович Фокина поведе с 2:1, а по-късно затвърди пробива си и със извоювано подаване за 3:1. Димитров изравни за 30:30 в този гейм, само че по-късно не беше акуратен в бекхенд-ударите и даде преимущество на съперника си.
 Александър Зверев се оправи с италианец и е на полуфинал в Монте Карло
Александър Зверев се оправи с италианец и е на полуфинал в Монте Карло

Последните четирима в шампионата са ясни

До края на първия сет българската тенис-звезда и Давидович Фокина си взимаха подаванията, никой не разреши другия да има опция за пробив. Така испанецът взе частта при първия си сет-пойнт на 30 и поведе с 1:0.

Димитров върна пробива във втория гейм на втория сет, откакто взе самодейността през цялото време. При 15:40 Давидович Фокина направи неточност при първи сервис, а при втория не вложи никаква експанзия и Димитров взе разиграването. След това обаче Григор Димитров стартира своя интервал на непрекъснати неточности и испанският му противник завоюва четири следващи гейма. Първият ри-брейк пристигна незабавно след 2:0, като Димитров сервираше за 3:0, само че при първата опция Давидович Фокина проби. След 2:2 пристигна и вторият пробив. Българинът съумя да спре пропадането си за 3:4, след което при 3:5 сервира за оставане в мача. И го направи с доста майсторство - мощен първи сервис, бързо придвижване и довеждане докрай без шансове за съперника - гейм на 15.

При идващото подаване за мача от Давидович Фокина, Димитров се възползва оптимално от напрежението и поведе с 30:0. След това обаче при първата си опция за пробив беше праволинеен и изравни 5:5 и даже поведе с 6:5, откакто форхенда при последното разиграване на испанския младок излезе в навън. И по този начин два гейма по-рано той подаваше за класиране на финала, а в този момент пристигна ред да подава за оставане в сета. И го направи извънредно безапелационно - на 0, което означаваше и влизане в тайбрека.

Там единственият българин в тенис-елита на АТР сподели здрави нерви и след 5:2 към този момент беше въпрос на време да завоюва частта и да изравни сетовете.

Енергията на българина нямаше по какъв начин да бъде спряна и пробивът на старта на третия сет беше реалност и той поведе с 2:0. След това обаче традицията този мач да минава през всевъзможни обрати беше спазена и Давидович Фокина поведе с 5:2, откакто Григор Димитров прати два форхенда в последните два гейма в мрежата. Григор се върна за 3:5, а най-после по-младият испански играч съумя да завоюва в третия сет с 6:3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР