Българският тенисист Пьотр Нестеров ще играе на финала при юношите

...
Българският тенисист Пьотр Нестеров ще играе на финала при юношите
Коментари Харесай

Български юноша на финала на Откритото първенство на САЩ по тенис

Българският тенисист Пьотр Нестеров ще играе на финала при юношите на Откритото състезание на Съединени американски щати. Роденият в Русия, само че с българско поданство гений взе участие в авторитетната конкуренция на двойки дружно с Вячеслав Биелински от Украйна.

За няколко часа двамата реализираха две победи, които им осигуриха място във финала в Ню Йорк. Първо на четвъртфиналите българинът и украинецът победиха с 6:3, 6:4 Манс Далберг и Луи Макстед след единствено 57 минути игра, а 2 часа по-късно се оправиха с американците Итън Куин и Николас Годсик със 7:6(2), 6:3.

На финала, който ще стартира не преди 22:00 ч. през днешния ден (11 септември), Несторов и Биелински ще се изправят против французина Макс Вестфал и представителят на Хонг Конг Колеман Вонг.

Нестеров може се трансформира в третия български представител с купа от Откритото състезание на Съединени американски щати при подрастващите. През 2008 Григор Димитров победи на сингъл, а преди четири години Адриан Андреев завоюва трофея на двойки в тандем с британеца Антон Матушевич.

18-годишният Нестеров е роден в Русия, само че фамилията му се мести в България, когато е на 5. В момента той е тенисист на клуб " Черно море Елит ". През 2016 година геният оглави европейската класация в своята възраст.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР