Българският тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на ...

Българският тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на

Григор Димитров с успешен старт на Мастърса в Монреал

Българският тенисист Григор Димитров започва с победа присъединяване си на Мастърс 1000 в Монреал. Хасковлията в профил представителя на домакините Алекси Галарно след 6:4, 7:5.

За Григор Димитров следва и мач на двойки на шампионата в Канада още тази нощ. Той си партнира с Андрей Рубльов (Русия).

Мачът против играещия с " уайлд карт " на шампионата продължи 1.32 часа.

Срещата беше прекратена за към 20 минути поради дъжд в първия сет. При завръщането на двамата на корта Григор Димитров продължи да господства и завоюва първата част с 6:4.

Втората обаче не започва по усета на 31-годишния българин, който позволи разпределяне и Галарно се възползва за преднина от 3:0. Канадецът водеше с 5:3 и сервираше за равнене на сетовете, когато Григор върна брейка и по-късно завоюва подаването си. Галарно очевидно беше отчаян от развиването на събитията и позволи нов пробив, след който Димитров не сбърка и затвори мача в своя изгода.

15-ият в главната скица приключи с 10 аса и нито една двойна неточност, като загуби единствено осем точки на първи сервис за целия мач.

В спор за място на осминафиналите той ще играе с представителя на домакините Денис Шаповалов или Алекс Де Минор, където австралиецът води със 7-5, 6-6 преди доиграването на конфликта им.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:

Източник: bnt.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg