Българският тенисист Григор Димитров е в Австралия, където се готви

...
Българският тенисист Григор Димитров е в Австралия, където се готви
Коментари Харесай

Григор Димитров започна подготовката си в Австралия за турнира в Бризбейн

Българският тенисист Григор Димитров е в Австралия, където се готви за първия шампионат за новия сезон в Бризбейн. Световният №3 организира първата си подготовка на корт " Пат Рафтър ", оповестиха уредниците на конкуренцията.

Димитров завоюва шампионата в Бризбейн през 2017 година, а по-късно стигна и до полуфинал на Australian Open. " След най-хубавия сезон в кариерата си, Григор Димитров се завръща за още по-големи триумфи. Гледайте онлайн първата подготовка на първенеца ", написаха уредниците на шампионата.

Българинът е лидер на главната скица в Бризбейн, откакто международният №1 Рафаел Надал се отхвърли от присъединяване. Испанецът разгласи, че е почнал подготовката си прекомерно късно и не е в оптимална форма. Надал има проблеми с коляното и към момента не е ясно дали ще взе участие на първия шампионат от Големи шлем.



Освен Димитров, сложени измежду първите осем са още Анди Мъри, Ник Кириос, Милош Раонич, Жил Мюлер, Диего Шварцман, Дамир Джумхур и Миша Зверев. Надпреварата в Бризбейн стартира на 1 януари.

Междувременно уеб сайтът на Световния тур разгласява къс разбор за представянето на Григор Димитров, базирайки се на профилираната платформа Infosys. Анализаторът на АТП Крей О`Шанеси разказва сезон 2017 като най-хубавият на българския тенисист освен поради достиженията му, само че и поради сериозното усъвършенстване в играта му.

Статистиката демонстрира, че Димитров е записал максимален % на избавени точки за пробив в кариерата си дотук – 70% (252 от 360). Това е с 10% повече от 2016 година.

" По този индикатор той е четвъртият най-хубав в международния тур, а главната причина е, че вкарва повече първи сервиси в игра в сериозните обстановки. Ако той продължава по същия метод, това ще му помогне да играе още по-силно през новия сезон ", пишат от АТП.

По-рано през годината излезе изследване, съгласно което Димитров и Рафаел Надал са измежду тенисистите, които се показват най-добре в сериозни обстановки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР