Българският тенисист Александър Лазов нямаше как да не е разочарован

...
Българският тенисист Александър Лазов нямаше как да не е разочарован
Коментари Харесай

Александър Лазов: Раздадох се, направих всичко по силите си

Българският тенисист Александър Лазов нямаше по какъв начин да не е отчаян от провалянето си против Мирза Башич в първи кръг от квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open, само че в това време съобщи, че е дал всичко от себе си в тежкия мач против босненския противник.

Лазов се държа почтено в дуела, който продължи 2 часа и половина и най-после Башич надви с 6:7, 7:6, 6:4.

Българска загуба на DIEMA XTRA Sofia Open, само че в лъвска борба

„ Не ми се случва доста постоянно подобен интерес от страна на почитателите. Надявам се отсега нататък по-често да ми се случва да играя на огромни шампионати като този. Мисля, че демонстрирах през днешния ден, макар загубата, че разликата сред мен и първите 150 в света не е голяма”, сподели Лазов незабавно след края на срещата.

„ В началото бях малко нервозен, само че се веселя, че незабавно съумях да се събера и да върна ранния му пробив. До края на последния сет и двамата сервирахме устойчиво. Преломният миг беше освен пробивът му за 3:1, само че и точките, които аз изпуснах и които ми попречиха да поднасям за сета.”

„ Опитахме се с треньора да изградим по-агресивна тактичност. Опитах да покажа максимума, на който съм кадърен, да нямам това терзание, което се е случвало в други години, когато излизам на корта пред българска аудитория.”

„ Хората извън могат да оценят представянето ми. За мен си знам, че през днешния ден се раздадох на корта и каквото можах – направих. Наистина доста скърбя, тъй като бях извънредно близо.”

„ Мисля, че ще бъда добре физически. В третия сет подгоних една топка и – тук залата е много твърда – при внезапното прекъсване усетих дърпане в крайници. Надявам се да е единствено натегнато.”

„ В първото издание на шампионата, да не се извинявам, само че тежък чоп имах тук против Мартин Клижан. Общо взето, той ме победи изрично. Миналата година участвах единствено на двойки и успяхме да запишем влиятелна победа над положителни играчи при двойките. Сега отстъпих на сингъл, да се надяваме, че ще успеем да зарадваме родната аудитория в този момент с някоя победа при двойките”, сподели още Лазов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР