Българският тандем Росен Русев и Иван Станев завърши шести в

...
Българският тандем Росен Русев и Иван Станев завърши шести в
Коментари Харесай

Българите шести на хек на Световното по футбег

Българският тандем Росен Русев и Иван Станев приключи шести в дисциплината хек на мрежа на 39-ото международно състезание по футбег, което се организира в столичната зала "София ".
Двамата представители на Urban Komba Footbag Bulgaria изгубиха четвъртфиналния си дуел след оспорвана борба с канадеца Люк Легол и французина Себастиен Майле. Русев и Станев паднаха в първия гейм с 10:15, само че взеха втория с 15:11. За страдание, в тайбрека българите отпаднаха физически и позволиха проваляне с 2:15.
В конкуренцията за разпределението на местата от 5 до 8 в крайното класиране Русев и Станев надиграха различен тандем със играч от България - Радослав Русев и Тамо Рокел (Германия). В мача за петото място българите изгубиха още веднъж в три гейма от многократния международен първенец Еманюел Бушар и съотборника му Франсоа Пелетие, които живеят в Канада.
Радослав Русев и Тамо Рокел приключиха седми в крайното класиране. В дисциплината хек на мрежа при мъжете се включиха общо 23 двойки. Шестата позиция е най-хубавото класиране за български тим на международно състезание по футбег. В шампионата вземат участие общо 80 състезатели от 15 разнообразни страни.
Световният шампионат се организира в две съществени посоки - фрийстайл и хек на мрежа. Във фрийстайла всеки играч показва своя хореография от разнообразни трикове и комбинации с тях на фона на определена от него музика.
Хекът на мрежа е спорт, който се играе на сингъл или от тимове по двама индивида на игрище за бадминтон, където играчите удрят хека единствено с крайници (от коляно надолу). При игра от двама общият брой удари на тим е три, като състезател няма право на два поредни удара и няма право да задържа хека. При единици оптималният брой удари на човек е два. Освен ударите от ниска позиция на хека, играчите извършват атрактивни забиващи и блокиращи комбинации, което прави този спорт извънредно зрелищен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР