Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа осми успех на пролетния турнир

...
Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа осми успех на пролетния турнир
Коментари Харесай

Аоияма си гарантира “качикоши” след осми успех в Осака

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма записа осми триумф на пролетния шампионат “Хару башьо” в Осака. В битка от девети кръг 193-килограмовият герой от Елхово надделя Чийотайрю, като го избута отвън очертанията на глинения кръг с техниката “ошидаши”.

Даниел поведе с 9-6 в директните дуели с японеца, само че по-важно е, че с тази победа нашият играч си обезпечи предварително “качикоши” /преобладаващи победи/ и надлежно издигане в йерархията.

Балансът на “Синята планина” е осем победи и едно проваляне, а без загуба в Осака е единствено великият първенец Хакухо, който по-късно през днешния ден излиза на дохьото против Рюден.

Заради ковид за първи път в историята типичен шампионат по сумо се организира без аудитория. Борците би трябвало да си мерят температурата по два пъти дневно. Ако някой от тях, треньорите им, съдиите или други длъжностни лица заболее от ковид, даже и при индивидуален случай, шампионатът ще бъде преустановен неотложно. Японската асоциация по сумо ще понесе обилни загуби – единствено за билети би трябвало да върне на ентусиастите към 1 милиарда йени (10 млн. долара).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР