Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма фиксира деветата си победа на пролетния

...
Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма фиксира деветата си победа на пролетния
Коментари Харесай

Даниел Иванов остава с шансове за титлата в Осака след девета победа

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма фиксира деветата си победа на пролетния шампионат “Хару башьо ” в Осака. В десети кръг 193-килограмовият герой от Елхово избута съперника си Шиманоуми отвън рамките на глинения кръг, употребявайки техниката “цукидаши ”.

“Синята планина ” поведе с 2-1 в дуелите с Шиманоуми, а салдото му след десетия кръг е девет победи и единствено една загуба. Даниел е непосредствен преследвач на великия първенец Хакухо, който единствен не познава провалянето в Осака.

В 11-ия ден в сряда съперник на Аоияма ще бъде 22-годишния Котоновака, който до момента не е спорил с българския сумист.

Заради ковид за първи път в историята типичен шампионат по сумо се организира без аудитория. Борците би трябвало да си мерят температурата по два пъти дневно. Ако някой от тях, треньорите им, съдиите или други длъжностни лица заболее от ковид, даже и при индивидуален случай, шампионатът ще бъде преустановен неотложно. Японската асоциация по сумо ще понесе обилни загуби – единствено за билети би трябвало да върне на ентусиастите към 1 милиарда йени (10 млн. долара). /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР