Българският строителен бранш ще получи 30 млн. лв. за индексация

...
Българският строителен бранш ще получи 30 млн. лв. за индексация
Коментари Харесай

30 млн. лв. за индексация на договори със строители

Българският строителен отрасъл ще получи 30 млн. лева за индексация на цените в договорите по европейски планове поради високата инфлация в страната. С финансовия запас планове по Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 година ще могат да бъдат приключени. Това изясни Десислава Георгиева, зам.-министър на районното развиване и благоустройството.

Допълнителните средства, които ще дойдат още веднъж от еврофондовете, са декларирани за индексация по 57 контракта. Най-голям брой претенции, подадени за утвърждение от Управляващия орган на Оперативна програма „ Региони в напредък " поради непредвидената инфлация при строителните материали, са за планове в региона на културната, обществената и туристическа инфраструктура, сподели Десислава Георгиева.

Информацията за осъществяването и напредъка по Оперативна програма „ Региони в напредък " и подготовката на Програмата за развиване на районите (ПРР) 2021-2027 година беше показана по време на годишната среща с Европейската комисия. Тя се организира при започване на всяка година. Целта е да бъде прегледан напредъкът по стратегиите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР