Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция в размер на 270

...
Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция в размер на 270
Коментари Харесай

Български стартъп привлече 270 000 евро за облачна услуга

Българският стартъп Nula.bg притегли нова инвестиция в размер на 270 000 евро за развиване на първата у нас облачна услуга за ръководство на счетоводство и финанси. Рундът за финансиране беше сполучливо приключен в края на януари, а задачата му е да обезпечи средства за развиване на платформата в посока внедряване на услуги, основани на изкуствен интелект и излизане на интернационалните пазари.

Стартъпът е подсилен от български фонд и бизнес ангели.

Софтуерното решение Nula.bg съставлява централизирана онлайн платформа, която има освен счетоводна и финансова част, само че разрешава и работа с държавната администрация. Тази услуга би трябвало подкрепи дигитализацията на българския бизнес, която е значим фактор за конкурентоспособността на стопанската система.

„ Облачните решения разрешават на предприятията да се развиват и порастват без обилни вложения в инфраструктура. Това е от значително значение, изключително за дребните и междинните предприятия (МСП), които желаят да понижат оперативните си разноски и да подобрят конкурентоспособността си ”, разяснява Мартин Матеев – създател и изпълнителен шеф на Nula.bg и основен идеолог на новаторското софтуерно решение за ръководство на бизнес финанси.

Въпреки последната статистика, направена от Института за развиване на мениджмънта (IMD) в Швейцария, от която стана ясно, че България регистрира спад в Световната ранглиста за цифрова конкурентоспособност, съгласно екипа на компанията се следи позитивна наклонност във връзка с настройката за цифровизация у нас, написа technews.bg.

През тази година българският стартъп чака да организира серия от събития, ориентирани към дребния и междинен бизнес в България, за разпространение на изгодите от дигитализацията. Предстои компанията да разгласи и самодейността си за поддръжка на образованието, като обезпечи опция на студентите да работят със модерно облачно решение в действителна бизнес среда.

Онлайн бизнес софтуерът Nula е създаден за интелигентно ръководство на финансите, счетоводството, личния състав и данъчните отговорности. Той е подобаващ както за притежатели на бизнеси, по този начин и за финансово-счетоводни компании, работещи с микро, дребни и междинни предприятия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР