Българският стартъп Eurolan представи GGtag – електронен бадж с E-Ink

...
Българският стартъп Eurolan представи GGtag – електронен бадж с E-Ink
Коментари Харесай

България представи електронния смарт бадж GGtag

Българският стартъп Eurolan показа GGtag – електронен бадж с E-Ink екран. Да, това е същият „ книжен “ екран, който се употребява в някои монитори и смарт телефони.

Баджът GGtag е оборудван с 3,52-инчов E-Ink екран с разграничителна дарба 360×240 пиксела, който може да изобразява единствено черни и бели цветове. Баджът може да демонстрира: цялостното име, RFID тагове, QR кодове, фотоси, линкове, цифрови кодове и баркодове, пощенски адреси и всякаква друга персонална информация. Поддържат се единствено статични изображения – не може да се демонстрират gif файлове или видеоклипове.

За да се вкара нужната информация, би трябвало да се отиде на специфичен уеб уебсайт. Ще бъдете подканени да въведете информацията, която би трябвало да се демонстрира в баджа. След това би трябвало да натиснете бутона на значката – вграденият микрофон ще се задейства и смарт телефонът ще изсвири специфична мелодия. Тази мелодия криптира това, което сте въвели в уеб страницата. Разбира се, програмирането на баджа може да стане посредством USB Type-C врата.  Вижте по какъв начин става това:

Вътре в баджа са сложени микроконтролерите RP2040 и ATtiny85, 2 MP памет, микрофон за приемане на сигнала, USB-C порт за зареждане.


Баджът устоя 2-3 дни с вградената батерия. Ако се сложи батерия CR2032, баджът ще издържи месеци наред. Устройството тежи единствено 32 грама, а размерите му не надвишават размера на карта за игра.

Стартъпът Eurolan започва акция за набиране на средства в уеб страницата за групово финансиране Crowd Supply. Смарт баджът GGtag  коства 45 $ при предварителна поръчка. Набирането на средства ще продължи доникъде на октомври. Ако всичко върви добре, българските смарт баджове ще излязат на пазара при започване на идната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР