Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи.

...
Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи.
Коментари Харесай

Раздадени са милиони левове на определени дружества за дни

" Българският състезателен тотализатор работи и няма да спре да работи. След излизането ан листата " Магнитски " беше обикновено да погледнем с кой и какви компании работи министерството. И установихме, че ТОТО-то работи с " Декарт " - компания на Васил Божков ". Това съобщи пред Нова телевизия спортният министър Андрей Кузманов. 

По думите му Спортният тотализатор ще продължи да изплаща облаги и прекратяването на активността му не стои на дневен ред. 

" Текат инспекции непрестанно ", акцентира министър Кузманов.   " Има подписани контракти с сдружения за към 11,5 милиона лв. към края на декември предходната година. При седем от тези контракти - титулярът е еднакъв. Оказа се, че съгласно подписан анекс към контракта, в който заплащанията би трябвало да бъдат поетапно - парите са преведени авансово на 100 % ", съобщи той. 

По думите му, става въпрос за публични поръчки за строителство и ремонт на физкултурни салони. За тях държавното управление на Бойко Борисов е отпуснало предходната година 25 000 000 лв. за салоните в 50 учебни заведения. 

" Много забавни обстоятелства се проверяват за 14 контракта със Закон за задълженията и договорите сдружения.   Повечето са подписани сред 23-ти и 29-ти декември на обща стойност 11,5 млн. лв.. Седем от тях са с един и същи човек, намиращ се на един и същи адрес. Други още веднъж са на един и същи адрес и един и същи човек. Издадените фактури са с номер 001. Това значи - първа фактура за компанията ", посочи Кузманов. Дружествата са регистрирани в интервала ноември - декември. В деня на всеки един контракт се е подписвал и анекс, който споделя по кое време ще се извърши съответният ангажимент. И по всички тях се превеждат 100% предплатено парите, в случай, че в тези контракти е записано, че заплащането е поетапно. Изпълнението обаче стартира чак когато има схема, строителна виза и така нататък, а това не се знае по кое време ще е ", изясни той.

" Тези инспекции не са реваншизъм. Ние сме длъжни пред страната и обществеността да сме открити и да се съблюдава законът. Договорите са подписани и парите са раздадени ", съобщи Кузманов.

Говорейки за Българския състезателен тотализатор, той не загатна дали ще има промени в неговата администрация, без значение, че сдружението е на загуба. „ Българският състезателен тотализатор работи и няма да спре да работи. Нормално беше да погледнем с какви компании работи министерството и установихме, че тотото работи с компания на Божков ", сподели Кузманов.

Той още веднъж повтори и тезата си, че нямал никакъв спор с ръководителя на ММА-федерацията Станислав Недков-Стъки, който нахлу в Спортната палата да му желае пояснения за изнесените обстоятелства, че федерацията е била бенефициент по стратегиите за юношески действия. " Той има проблем с предшественика ми Красен Кралев, който е отпускал тези суми. Те не са давани нелегално, друг е въпросът, че олимпийски федерации като тези по тенис на маса и колоездене са получавали доста малко " ,  допълни Кузманов.

Служебният министър отхвърли да е имало уволнени или викани " на разпит в наличието на Антон Кутев " чиновници в ММС, както го упрекна задочно Красен Кралев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР