Българският специалист Станимир Стоилов спечели четвърта поредна титла на Казахстан,

...
Българският специалист Станимир Стоилов спечели четвърта поредна титла на Казахстан,
Коментари Харесай

Станимир Стоилов изведе "Астана" до четвърта титла в Казахстан

Българският експерт Станимир Стоилов завоюва четвърта поредна купа на Казахстан, отпред на " Астана ". Клубът от столицата победи с една точка повече от втория в подреждането " Кайрат ". " Астана " се наложи с 2:0 над " Акажайк " като хазаин след два гола на конгоанеца Жуниор Кабананга.

Така отборът на Стоилов събра 79 точки и си обезпечи купата. Неизменно след идването на българския експерт в Казахстан, тимът става първенец.

" Много съм благополучен за това, което постигнахме. Цяла година се трудихме крепко и в този момент берем плодовете от тази работа. Не са доста тимовете, които стават първенци четири години подред. В мача ясно се видя, че бяхме по-добри, а въпросът беше по кое време ще вкараме ", сподели Стоилов след дуела.

Българският треньор към този момент има 154 дуела отпред на " Астана ", в които отборът записа 93 победи, 33 равенства и единствено 28 загуби, при голова разлика 270:138. Процентът на победи е над 60.

Със Стоилов отпред, " Астана " взе първата си победа в европейските шампионати, откакто преди този момент нямаше никакви триумфи. Веднъж влезе в групите на Шампионската лига и в този момент за повторно играе в групите на Лига Европа, като има и огромен късмет да се класира за етапа на директните елиминации.


© Reuters

" Астана " завоюва четири трофеи, една купа и една суперкупа дотук със Стоилов.

Преди няколко дни " Астана " реализира и първата победа на казахстански тим като посетител в европейските шампионати.

Българският експерт повдигна забавен въпрос след срещата заявявайки, че през цялата година футболистите на " Астана " са играли без награди в шампионата.

" Клубът има задължения, които би трябвало да покрива и по тази причина ние играхме без награди, което не е съществено в актуалния футбол, изключително когато изпълняваш всичките си цели. Надявам се този проблем да бъде решен допустимо най-скоро, тъй като в последните години " Астана " завоюва доста от европейските шампионати ", сподели още треньорът.

Договорът на Стоилов изтича в края на годината и към момента не е ясно дали той ще остане на поста си. Преди неговото идване " Астана " в никакъв случай не беше ставал първенец на страната. Тимът имаше три оценки – две купи на страната и една суперкупа. Стоилов обезпечи с изключение на четирите трофеи, още Купа и Суперкупа.

" Вече можех да кажа, че още не съм получил предложение за нов контракт. В Европа има доста положителни треньори и " Астана " може да откри различен треньор, който да изведе клуба до други достижения. Въпросът е към клуба, не към мен. Не мога да кажа дали ще остана, към този момент имам доста предложения ", приключи Стоилов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР