Българският специалист Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа

...
Българският специалист Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа
Коментари Харесай

Първи промени в шампионския състав на Пламен Константинов

Българският експерт Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа купа на Русия.

Това стана откакто “железничарите” завоюваха постоянния сезон, а по-късно Всерусийската федерация по волейбол (ВФВ) приключи шампионата в Суперлигата и разгласи за извънредно класирането от постоянния сезон.

Няколко дни след триумфа станаха ясни и първите промени в шампионския състав на Пламен Константинов за новия сезон.

Двукратният международен първенец с Полша от 2014 и 2018 година разпределителят Фабиан Джизга разгласи, че от идващия сезон няма да бъде част от Локомотив, откакто изкара два сезона в отбора от Новосибирск. Шампионите напуща и титулярният диагонал през последните два сезона Константин Бакун.

Малко по-късно стана ясно, че неговото място в отбора на Пламен Константинов ще заеме сръбският национал Дражен Лубурич, който през този сезон бе съотборник на национала Розалин Пенчев в Белогорие (Белгород).

Очаква се още двама волейболисти да изоставен отбора на първенците: либерото Артьом Ермаков и посрещачът Павел Захаров.

Пламен Константинов и управлението на Локомотив е възобновило контрактите на 10 волейболисти от състава, който стигна до първата историческа купа на Русия: разпределителят Константин Абаев, който преди 2 сезона игра в Монтана, диагоналът Павел Круглов, посрещачите Сергей Савин, Марко Ивович и Алексей Родичев, централни блокировачи Дмитрий Щербинин, Дмитирий Лизик, Илияс Куркаев и Александър Ткачьов, както и либерото Роман Мартинюк.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР