Българският сноубордист Радослав Янков за втора поредна седмица намери място

...
Българският сноубордист Радослав Янков за втора поредна седмица намери място
Коментари Харесай

Радослав Янков завърши 8-и в паралелния слалом в Давос

Българският сноубордист Радослав Янков за втора поредна седмица откри място в топ 8 на старт от Световната купа, като този път роденият в Чепеларе играч се подреди 8-и по време на паралелния слалом в Давос, Швейцария.

За Радо конкуренцията стартира с 12-о място в квалификациите, което му отреди двубой във етапа на осминафиналите против Маурицио Бормолини от Италия.

Въпреки че родният представител нямаше преимущество при избора на трасе, Янков организира едно чудесно втурване и финала изпревари своя противник с 0.03 секунди, което му разреши да продължи напред към четвъртфиналите.

В разногласието за влизане в огромната четворка обаче носителят на огромния Кристален глобус в паралелните дисциплини за сезон 2015/16 отстъпи на австриеца Арвид Аунер и по този начин по сходство на паралелния великански слалом в Кортина д`Ампецо отпреди няколко дни българинът зае 8-ата позиция в крайното нареждане.

Аунер пък съумя да стигне до финала на надпреварата, където обаче той отсъпи на италианеца Даниеле Багоца. В борбата за последното място на подиума Едвин Корати от Италия изпревари най-бързия сноубордист от квалификациите Коди Уинтърс.

В генералното нареждане за Световната купа водач е Корати със 185 точки, следван от Бенямин Карл със 173 и Маурицио Бормолини със 169. Към момента Радослав Янков се движи 11-и със 70 пункта.

При дамите паралелният слалом в Давос завърши с трети следващ триумф през акцията за Рамона Тереза Хофмайстер, като във втора поредна конкуренция германката изпревари във финала Лучиа Далмазо от Италия.

Подиумът добави Сабине Шофман от Австрия, която победи в дуела за 3-ото място представителката на домакините Джули Цог.

В класирането Хофмайстер е безапелационна лидерка с цялостен актив от 300 точки пред Далмазо с 205 и Даниела Улбинг със 154.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР