Българският скиор Алберт Попов влезе в топ 10 на мъжкия

...
Българският скиор Алберт Попов влезе в топ 10 на мъжкия
Коментари Харесай

Алберт Попов влезе в топ 10 на мъжкия слалом на Игрите в Пекин

Българският скиор Алберт Попов влезе в топ 10 на мъжкия слалом на Зимните олимпийски игри в Пекин, откакто приключи на 9-о място във втория манш от дисциплината в китайската столица.

Попов, който бе 9-и след първото каране, даде осмо време във втория манш и в последна сметка се поздрави с влиятелно класиране в челната десетка. Той не съумя да усъвършенства върха на Петър Попангелов, който има две шести места в дисциплината от Игрите в Лейк Пласид през 1980 и Сараево четири години по-късно, предава БГНЕС. 

" Карах освободено, не съм бил под напрежение. Смятам, че имаше някоя и друга забележка, само че изцяло видяно съм удовлетворен. Надявам се да имаме от ден на ден състезатели в Световната купа. На Камен му би трябвало малко непоклатимост и ще го гледаме в Световната купа. През последните години работихме постоянно, с цел да демонстрирам резултати. Вярвам, че нещата за тройката са близо. Вярвам, че мога да бъда любимец и би трябвало да работя доста ", сподели Попов след спускането си във втория манш.

Попов приключи на +1.06 сек от олимпийския първенец Клеман Ноел от Франция. Ноел остави на второ място на почетната стълбичка далия най-хубаво време след първия манш Йоханес Щролц от Австрия, който даде едвам 13-о време във второто каране. С бронза ликува норвежецът Себастиан Фос-Солевог. Другият ни представител – Камен Златков, също стартира мощно с 20-о време след първия манш, само че не съумя да финишира във втория.

Топ 10 допълниха още норвежецът Хенрик Кристоферсен, швейцарците Лоик Меяр и Даниел Юл, германецът Линус Щрасер, италианецът Джулиано Рацоли и представителят на Руския олимпийски комитет Александър Корошилов.

Общо шестима не финишираха във втория манш, измежду които и бронзовият медалист от Пьонг Чанг Михаел Мат от Австрия, а полякът Михал Ясичек бе дисквалифициран.

Българската женска щафета на 4х6 км приключи на предпоследното 18-о място в днешния старт при дамите от Зимните олимпийски игри в Пекин. Родната щафета бе в състав Милена Тодорова, която започва на първи пост, дебютантката на Олимпиада Лора Христова, Мария Здравкова и Даниела Кадева, която мина по трасето на финален пост. Тодорова, която даде 17-о време в спринта на 7.5 км предишния петък, стартира с по една неточност от позиции лежащ и прав. Здравкова не сбърка от лежащ, само че направи четири неточности от прав, до момента в който Христова повтори Тодорова с общо два пропуща при стрелбите, по една от лежащ и прав. Това отреди на нашите 18-та позиция от 19 приключили тима, като зад нас остана единствено Словакия, а Швейцария не финишира.

Златото отиде при шведската щафета, която бе в състав Лин Першон, Мона Броршон и сестрите Хана и Елвира Йоберг. Те приключиха с време от 1:11.03.9, оставяйки на +12.0 зад себе си на второто място Руския олимпийски комитет, за който участваха Ирина Казакевич, Кристина Резцова, Светлана Миронова и Юлияна Нигматулина. С бронза се поздравиха германките, в състав Ванеса Фойгт, Ванеса Хинц, Франциска Пройс и олимпийската шампионка в самостоятелното Денис Херман.

Олимпийските шампионки от Пьонг Чанг Беларус приключиха на едвам 13-о място в крайното нареждане, а бронзовите медалистки от Франция – шести. Топ 10 допълниха още щафетите на Норвегия, Италия, Украйна, Чехия, Австрия и Канада. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР