Българският скиор Алберт Попов най-после сбъдна детската си мечта! При

...
Българският скиор Алберт Попов най-после сбъдна детската си мечта! При
Коментари Харесай

Алберт Попов направи нещо историческо и зарадва бременната си съпруга

Българският скиор Алберт Попов най-сетне сбъдна детската си фантазия! При това го направи по незабравим метод.

В Тахо, Съединени американски щати се организира следващ кръг от международната купа по ски, където Алберт заслужи бронзовия орден и стъпи на подиума за първи път от 39 години. Преди това, през 1984 година Петър Попангелов беше стигал до сребърния орден.

Ето какво написа Попов в своя Facebook профил след своя триумф:



" Това беше ден от една детска фантазия - Подиум в старт за Световната купа!

Нямам думи да опиша насладата на целия екип след добре свършената работа от всички! Едно в действителност вълнуващо съревнование до самия край  

Благодаря на всички забъркани ".

След като не успяваше да приключи заради разнообразни аргументи в предните надпревари, в това число и на последното международно състезание по ски алпийски дисциплини, Аби най-сетне съумя!

Българският слаломист изоставаше в първият манш, като приключи едвам 25-ти. Въпреки това направи приказен втори манш, в който компенсира цели 22 места и справедливо раздели третото място с французина Клеман Ноел.

С този орден Алберт затвори устата на всички злобари, които побързаха да го отпишат след предните му неуспехи.

Медалът сигурно зарадва неговата другарка, Деница Чаева, с която двамата чакат дете. Двамата се сгодиха в края на юни.
                             

 

Да напомним, че през 2015 година се случи безразсъден случай. В тежка злополука живота си загуби тогавашният треньор на българските ски Драго Грубелник, а Алберт се отърва с охлузвания и строшен гален. Въпреки претърпеният потрес нашето момче не се отхвърли и 8 години по-късно стъпи на почетната стълбичка за първи път в своята кариера. Най-предното му класиране беше влиятелното 4-то място през 2022 година.

С това класиране всички българи би трябвало да сме извънредно горди, защото конкуренцията в ските е убийствена. Не е редно да прибързваме и постоянно да сме сериозни след неуспехите на някого, който явно има гений. Но от време на време в спорта би трябвало и шанс. Е, Алберт явно го имаше. Трябва да отбележим, че той остана единствено на 24 стотни от първото място.

Следващият път сигурно ще успее, тъй като той е човек, който преследва фантазиите си и тренира непрекъснато. Да му пожелаем да е здрав и да донесе злато за България напълно скоро!

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР