Българският шампион Лудогорец ще играе в Европа и през пролетта!

...
Българският шампион Лудогорец ще играе в Европа и през пролетта!
Коментари Харесай

Лудогорец го направи отново! Ще играе в Европа и през пролетта!

Българският първенец Лудогорец ще играе в Европа и напролет! Възпитаниците на старши треньора Станислав Генчев си извоюваха това право, откакто стигнаха до тъждество 1:1 в последния си съдбоносен конфликт от груповата фаза на Лига Европа над унгарския Ференцварош.

Двубоят на „ Лудогорец арена” бе със страховит залог, само че Лудогорец сподели класа и макар че позволи неуместно равнене на резултата надълбоко в продължението на мача, стигна до заветното 1:1, което им подсигурява място на 1/16-финалите във втория по мощ в Европа шампионат.

Разградчани поведоха посредством гол на Джоди Лукоки в 24-ата минута, а в 5-ата от добавеното време Николай Сигневич изравни с глава.

Развитието на мача минута по минута

Мачът на „ Лудогорец арена” стартира с териториален напън за гостите от Будапеща, макар че първият удар в среща бе на сметката на домакините след 40 секунди игра. Кешеру откри Вандерсон отляво, само че изстрелът на бразилеца бе слаб и не затрудни вратаря на Ференцварош.

Следващите няколко минути бяха за гостите, които притиснаха „ орлите” в личната им половина. Ференцварош стигна до първия корнер в мача, който обаче не донесе заплаха пред Пламен Илиев, откакто Григоре се оправи добре и почисти с глава. Малко по-късно Зубков стреля, само че българският пазач нямаше никакви проблеми и улови.

Постепенно футболистите на Лудогоерц взеха нещата в свои ръце и изравниха играта. Калудиу Кешеру опитва шанса си с изстрел от директен свободен удар от близо 30 метра, само че не затрудни съществено противниковия вратар. Секунди по-късно Вандерсон проби доста добре отляво и откакто навлезе в наказателното поле, финтира бранител на Ференцварош и стреля, само че без да затрудни Дибус.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

В 20-ата минута пристигна и една от най-спорните обстановки в срещата, в която гостите от Унгария претендираха за дузпа. Нгуен центрира топката отдясно към Исаел на левия фланг. Нападателят на Ференцварош опитва удар към вратата на Пламен Илиев, само че топката срещна ръката на Сисиньо и напусна рамките на терена. Словенският рефер Матей Юг обаче бе неотстъпчив в решението си и уточни корнер в интерес на унгарците, макар сериозните им искания за углавен удар.

Четири минути по-късно обаче Лудогорец удари! Клаудиу Кешеру пресече пас в центъра на терена и неотложно комбинира с Марселиньо в предни позиции. Бразилецът овладя и изведе чудесно включващия се на скорост Джоди Лукоки. Нападателят овладя и излезе очи в очи с вратаря на Ференцварош, с цел да „ копне” технично топката и да осъществя за 1:0.

Статистиката след първото полувреме на "Лудогорец сцена "... pic.twitter.com/6vfME6C8JP
— Gong.bg (@Gong_Bg) December 12, 2019
След маркирания гол домакините заиграха с още по-голямо въодушевление, само че футболистите на Ференцварош съумяха да стигнато до две доста положителни благоприятни условия за равнене на резултата. Първата от тях пристигна в 37-ата минута, когато шансът покри „ орлите”. След центриране от следващия корнер, в наказателното поле на Лудогорец последва безредие, при което Анисе не съумя да почисти топката. Така тя се озова във Фримпонг, който стреля мощно от няколко метра, само че прати коженото кълбо в левия непряк дирек.

Четири минути преди почивката Стефан Баджи извърши фаул пред личното си наказателното поле, който докара до директен свободен удар. Исаел се нагърби с осъществяването и стреля мощно, само че топката профуча около вратата на Пламен Илиев.

Противно на логиката, втората част стартира много страхливо за гостите, които одобриха играта надълбоко в своята половина, макар че трябваше да вършат цялостен поврат на резултата, с цел да запазят възможностите си за класиране напред.

В 50-ата минута Антон Недялков опитва ексцентричен удар по диагонала с десния крайник, който обаче се получи като пас към Марселиньо във вратарското поле. Непосредствено преди да играе с топката обаче, тя му бе избита от защитник на Ференцварош в корнер.

Точно след час игра Вандерсон не съумя да се възползва от груба неточност на Хейстер в центъра на терена, който бе финален в защитата на гостите. Бранителя не съумя да реагира добре и разреши на Вандерсон да му отнеме. Бразилецът, който се откъсваше самичък против вратаря обаче, не съумя да си поведе добре топката и Хейстер съумя да го догони и да и избие топката от краката му.

Най-чистата обстановка за Ференцварош в мача пристигна в 68-ата минута. Нгуен получи на десния фланг и с доста съобразителен пас откри Исаел зад защитата на Лудогорец, само че от няколко метра прати топката в навън.

Двубоят на „ Лудогорец арена” бе със страховит
залог, само че Лудогорец сподели класа и макар че позволи неуместно равнене на резултата надълбоко в продължението на мача, стигна до заветното 1:1, което им подсигурява място на 1/16-финалите във втория по мощ в Европа шампионат.

Разградчани поведоха посредством гол на Джоди Лукоки в 24-ата минута, а в 5-ата от добавеното време Николай Сигневич изравни с глава.

 Лудогорец - Ференцварош

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР