Българският шампион Лудогорец не успя да победи ХИК Хелзинки във

...
Българският шампион Лудогорец не успя да победи ХИК Хелзинки във
Коментари Харесай

Лудогорец ще играе в Европа и през пролетта при победа над ХИК

Българският първенец Лудогорец не съумя да победи ХИК Хелзинки във Финландия, само че все пак към този момент има 4 точки от първите си 3 мача в шампионата Лига Европа. С оглед на развоя от останалите дуели „ орлите “ имат сериозен късмет да играят в Европа и напролет на 2023-а година.

В момента разградчани се намират на второ място в група „ C “, като изостават на 5 от водача Бетис и имат задатък от 1 пред третия Рома и 3 пред последния ХИК. Още през идната седмица „ орлите “ могат да изпълнят задачата най-малко – да си подсигуряват третата позиция. Това ще стане при победа над финландците. Ако я реализиран, то на 100% Лудогорец ще е най-малко трети, тъй като за крайното класиране се гледат директните дуели, което значи, че отборът няма по какъв начин да финишира зад ХИК.

При тъждество възможностите за третата позиция също са огромни даже и при следващи загуби от Бетис и Рома в последните два кръга. За да мине ХИК пред „ орлите “, ще би трябвало да победят някой всред испанците и италианците.

Лудогорец към момента има релана опция да завоюва и втората позиция, въпреки първото място да наподобява невероятно. При триумф над ХИК и нова проваляне на Рома от Бетис, разградчани ще пернат с 4 точки на римските „ вълци “ и ще могат да останат пред тях, в случай че не изгубят на „ Олимпико “ в последния кръг, даже преди този момент да са паднали вкъщи от Бетис.

Както е известно, втората позиция ще прати Лудогорец на баражи за 1/8-финалите в Лига Европа (б.р. – за 1/8-финалите непосредствено се класира първият), като в тях отборът ще срещне заел трето място в група от Шампионската лига. Тези мачове ще се изиграят на 16 и 23 февруари идната година. С третото място пък отборът на Анте Шимунджа ще играе в елиминациите на третия по мощ шампионат Лига на конференициите.   

Както е известно, победа в групите на ЛЕ носи 630 хиляди евро, а равенството 210 000 евро. Първото място носи бонус от 1.1 милиона евро и още 1.2 милиона евро за постигане до 1/8-финал. Второто място ще кара в касата на дадения отбор 550 000 евро, и още 500 000 евро за постигане на бараж. Третото пък дава 300 000 евро за постигане на присъединяване в ЛК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР